АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Ріст респондентів вибірки, чол.

Респонденти Варіант
                   
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     

 

Стандартне відхилення є зручним і природним показником розсіювання значень змінної в силу відповідності одиниць його виміру з одиницями виміру її значень.

Коефіцієнт варіації (n) використовується в тих випадках, коли ступінь розсіювання більш природно описувати, зіставляючи її із середнім значенням і розраховується по формулі:

.

Кожна з перерахованих вище характеристик ступеня розсіювання дає подання про те, як сильно можуть відхилятися від свого центра групування значення досліджуваної випадкової величини. Якщо говорити про графічні форми подання розподілу частот досліджуваної ознаки, то для цього звичайно використовується спеціальна діаграма, називана гістограмою.

Приклад гістограми наведений на рис. 2.

Рис. 2 - Приклад гістограми

 

Для побудови гістограми весь діапазон спостережуваних у вибірці значень випадкової змінної (від мінімального до максимального спостережуваного значення) розбивається на кілька рівних інтервалів. Потім визначається кількість спостережуваних у вибірці значень змінної, «що попадають» у кожний інтервал. На основі підрахованих у такий спосіб частот, з якими зустрічаються різні спостережувані значення змінної, будується діаграма.

По осі 0Х відкладаються значення границь інтервалів. По осі 0Y -частоти, з якими окремі значення змінної «що попадають» у кожний з інтервалів.

Завдання 8

Підприємству, що випускає одяг, необхідно знати, чи існує залежність між ростом людини й розміром одягу, що він носить. Щоб одержати необхідну інформацію воно провело опитування, у ході якого кожний респондент указав свій ріст і розмір одягу. Результати опитування наведені в таблиці 8.

Таблиця 8

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 405 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)