АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Собівартість одиниці продукції

Прочитайте:
  1. Біологічна особливість репродукції людини
  2. ВАРТІСТЬ МАТЕРІАЛІВ НА ОДИНИЦЮ І ВИПУСК ПРОДУКЦІЇ
  3. ВИРОБНИЦТВО ТА РЕАЛІЗАЦІЯ ПРОДУКЦІЇ
  4. Витрати підприємства на одиницю продукції
  5. Залежність обсягу попиту товару А від ціни одиниці товару Б
  6. Основні нозологічні одиниці первинного нейроСНІДу.
  7. Розрахувати прибуток і рентабельність продукції.
  8. Собівартість одиниці продукції
  9. СОБІВАРТІСТЬ, ПРИБУТОК І РЕНТАБЕЛЬНІСТЬ
  Варіанти
         
Собівартість, грн.          

 

Знаючи кількість реальних покупців при кожному рівні ціни, крива попиту на продукт може бути побудована на графіку, на якому вісь 0Х відбиває можливі рівні ціни, а вісь 0Y - кількість реальних покупців при кожному можливому рівні ціни.

Після цього нескладно розрахувати розмір виручки при кожному рівні ціни й загальну собівартість, а отже, і прибуток від реалізації продукції. На основі таких розрахунків підприємство може визначити такий рівень ціни на продукт, що забезпечить йому максимальний прибуток.

Завдання 19

При встановленні цін на свій продукт підприємство дотримується гнучкої цінової політики. У мережі роздрібної торгівлі товар продається за єдиною ціною, але якщо покупець надасть купон, вирізаний з рекламного оголошення підприємства в місцевих газетах, він може бути йому проданий за ціною йз знижкою зазначеної в купоні.

У таблиці 24 наведені дані про обсяги попиту на товар при різних рівнях цін і собівартості товару.

Використовуючи дані таблиць 24 і 25, розрахуйте:

ціну, при якій підприємство одержить максимальний обсяг прибутку, якщо буде дотримуватися політики єдиної ціни;

розмір знижки за пред'явлення купона, що при гнучкій політиці цін дозволить підприємству максимізувати обсяг прибутку.

 

Методичні рекомендації до виконання завдання 19

 

Основною метою дискримінації цін є максимізація розмірів прибутку за рахунок стимулювання придбання товару покупцями, які вважають для себе неприйнятною єдину встановлену ціну на даний товар. Ідеальна з теоретичної точки зору цінова дискримінація полягає в продажі товару кожному покупцеві по максимально прийнятній для нього ціні на даний товар. При більш низькій ціні на цей товар його починають купувати нові групи покупців, збільшуючи тим самим обсяги продажів і одержуваний підприємством прибуток у порівнянні з тим, котрий вони мають при єдиній ціні.

Таблиця 24


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 550 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)