АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Консервативне лікування

Прочитайте:
  1. А 3.5. Діагностика і лікування рефрактерної АГ
  2. Алгоритм лікування геморагічного синдрому неясного ґенезу.
  3. Альтернативні методи лікування хворих зі стійким вазо спазмом
  4. Американські принципи лікування хронічного панкреатиту
  5. Вибір стратегії лікування
  6. Використовувати орально таблетовані токолітики для підтримуючої терапії після успішного лікування передчасних пологів не рекомендується
  7. ВИМОГИ ДО РЕЗУЛЬТАТІВ ЛІКУВАННЯ
  8. Вкажіть клінічний діагноз. Яке призначите лікування (вкажіть медикаменти)? (Фолікулярний мієлоз, В12-фолієва кислота, вітамін В)
  9. Гідролікування
  10. Госпітальне лікування -

Лікування

Якщо діагноз підтверджений, то фахівець призначає курс процедур, спрямованих на полегшення гострого стану, який викликає сечокам'яна хвороба у котів. Лікування він підбирає індивідуально з урахуванням ступеня ураження, занедбаності захворювання, статі, віку та загального стану хворого. Сьогодні є ряд спеціальних комплексних заходів, які ефективно позбавляють від цієї недуги і її наслідків. Існує дві лінії вирішення проблеми: консервативна і оперативна. Залежно від перебігу захворювання та ступеня тяжкості фахівець може призначити спосіб лікування з застосуванням катетера (катетеризацію) або хірургічне видалення каменів під загальним наркозом. Катетеризація проводиться під дією анестезії. Спочатку пісок або камінь видаляється з уретри з допомогою катетера, потім уретральний просвіт обробляється антисептиками.

Консервативне лікування

Лікувальні процедури призначаються для відновлення сечового відтоку і зняття запального процесу, який викликає сечокам'яна хвороба котів. Лікування повинно не тільки ліквідувати біль, але і бути спрямованим на профілактику, щоб виключити рецидиви та ускладнення. Обтурація найчастіше настає через спазм м'язів, який викликається роздратуванням і механічним пошкодженням слизової оболонки сечовивідних проток. Тварині призначається медикаментозний курс, який усуває застій сечі і відновлює прохідність сечоводів. Для цього застосовуються седативні медикаменти та спазмолітики (баралгін, спазмолітин, атропін та інші), а також антибіотики і гомеопатія (магнезія, кантаріс, апіс та інші). В комплексі з лікарськими препаратами застосовують поперекову новокаїнову блокаду і тепло.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 439 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.005 сек.)