АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ЗАНЯТТЯ № 9

Прочитайте:
  1. A. Заняття № 17
  2. V. Етапи проведення заняття
  3. V. Зміст теми заняття.
  4. V. Матеріали методичного забезпечення заняття
  5. V. Основні етапи заняття
  6. VI. Методичне забезпечення заняття
  7. ДЛЯ ПІДГОТОВКИ СТУДЕНТІВ ДО ПРАКТИЧНОГО ЗАНЯТТЯ
  8. До практичного заняття з дерматовенерології
  9. До практичного заняття з дерматовенерології
  10. До практичного заняття з дерматовенерології

ВЗАЄМОДIЯ СОМИ ТА ПСИХIКИ У ЗДОРОВОМУ I ХВОРОМУ ОРГАНIЗМI

 

ТРИВАЛIСТЬ ЗАНЯТТЯ: 2 академiчнi години.

НАВЧАЛЬНА МЕТА: ознайомити студентiв з теорiями сучасної психосоматики, проблемою неврозiв. Вивчити психосоматичнi механiзми стресу та принципи профiлактики стресових захворювань.

МIСЦЕ ПРОВЕДЕННЯ ЗАНЯТТЯ: учбова кiмната.

ОБЛАДНАННЯ ЗАНЯТТЯ: тематичнi хворi, комп’ютернi тестові методики психодiагностики стресу.

 

Психосоматика - це напрям сучасної медицини, який вивчає вплив психiчних, у першу чергу особистiсних чинників, на виникнення деяких соматичних захворювань, психологiчнi механiзми перебiгу хвороб, зв’язки мiж характером психiчного стресового чинника та ураженням певних органiв i систем.

У зарубiжнiй психологiї та психiатрiї пiд психосоматикою розумiють передусiм вивчення походження соматичних захворювань iз позицiй психоаналiзу. Скарги соматичного спрямування за З.Фрейдом ототожнюються з символiчною мовою внутрiшнiх органiв, що вiдображає лiбiдонознi тенденцiї («статеву» домiнанту), витiсненi комплекси. Пригнiчення таких неприємних пiдсвiдомих потягiв ще бiльш загострює їх i створює ланцюг шкiдливих впливiв на органiзм. Згiдно з останнiми поглядами зарубiжної психологiї, усi захворювання людини є психосоматичними.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 391 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)