АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ПРОЦЕС ДИХАННЯ

Прочитайте:
  1. B) любые сведения, полученные в ходе производства по делу с соблюдением требований уголовно-процессуального законодательства, имеющие отношение к делу
  2. E) Нарушение мнестических процессов при поражении лобных долей мозга
  3. IV. Організація навчально-виховного та реабілітаційного процесу
  4. L. Участие желчи в процессе пищеварения.
  5. Абсцес, флегмона (запальні та гнійні процеси на місці ін’єкції).
  6. Адаптация – системный, стадийно протекающий процесс приспособления организма к воздействию экзо- и эндогенных факторов.
  7. Анатомо - топографические особенности решетчатого лабиринта могут способствовать переходу патологических процессов в глазницу, полость черепа, на зрительный нерв.
  8. Анатомо- фізіологічні вікові особливості трахеї, бронхів, легень. Механізм акту дихання, наслідки його розладів.
  9. Аффективные процессы
  10. Б. создаются вне процесса производства

Диханням називається сукупність процесів, що забезпечують потреби організму у кисні і виділенні вуглекислого газу. Надходження кисню необхідне для окислення органічних речовин, в резуль­таті чого звільняється енергія, що потрібна для життєдіяльності організму. Вуглекислий газ, як кінцевий продукт, повинен бути видалений з організму.

Крім газообмінної функції, дихання сприяє підтриманню найважливішої константи внутрішнього середовища - рН рідин і тканин. Так, при зсуві рН в кислу сторону, за допомогою прискорення дихання виводиться більше вуглекис­лого газу.

Дихання також бере участь у підтриманні температури тіла на постійному рівні.

 

 

Дихання складається з наступних процесів:

 

1) зовнішнє дихання, або вентиляція легень - обмін газів між організмом і зовнішнім середовищем; Зовнішнє дихання можна розділити на два етапи – обмін газів між атмосферним і альвеолярним повітрям і газообмін між кров’ю легеневих капіляр і альвеолярним повітрям.

2) обмін газів у легенях (між альвеолярним повітрям і кров'ю капілярів малого кола кровообігу);

3) транспорт газів кров’ю, (полягає в переносі кров'ю кисню від легень до тканин і вуглекислого газу від тканин до легень);

4) обмін газів між кров'ю великого кола кровообігу і клітинами тканин;

5) внутрішнє або тканинне дихання – (біологічне окислення в мітохондріях клітин).


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 651 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)