АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Організація харчування хворих у стаціонарі.

Прочитайте:
  1. II. Організація і склад експертних комісій
  2. II. Організація і склад медико-соціальних експертних комісій
  3. IV. Організація навчально-виховного та реабілітаційного процесу
  4. Альтернативні методи лікування хворих зі стійким вазо спазмом
  5. АНТРОПОМЕТРИЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ ХВОРИХ
  6. Вміст Феруму в продуктах харчування (у мг/кг маси)
  7. Гігієна харчування.
  8. Гігієна хірургічних стаціонарів, прибирання, санітарно-епідемічний стан, гігієна тіла, одягу медперсоналу, гігієна білизни і одягу хворих.
  9. Годування важкохворих
  10. ГОДУВАННЯ ХВОРИХ ЧЕРЕЗ ЗОНД

В сучасних умовах у більшісті лікувально-профілактичних закладів функціонує централізована система, при якій всі процеси обробки сировини та приготування їжі зосереджені у центральному харчоблоці. Забезпечення відділень продуктами харчування і прготовленою їжею здійснюється спеціальним персоналом з допомогою внутрішньолікарняного транспорту, який оснащений термоізоляційною плсудою.

Для контролю за харчуванням у лікарнях є дієтлікарі, а в стаціонарних відділеннях – дієт-сестри. У терапевтичному стаціогарі можуть знаходитися хворі з різними захворюваннями, що вимагає призначення різних дієт. Тому щоденно на підставі лікарських призначень складається порційна вимога на харчування хворих у відділенні. Хворі, що знаходяться на загальному режимі, приймають їжу самостійно, у столові. Хворим з обмеженим руховим режимом їжу приносять у палату та при необхідності –годує важкохворих молодша медсестра. Для годування важкохворих застосовують прикроватний столик або ліжковий столик, що ставлять у ліжко. Шию та груди хворого прикривають фартушком чи салфеткою. Необхідно піклуватися про те, щоб на виду у хворого не знаходились речі. Що пригнічують апетит (банки з харкотинням, ліки з неприємним запахом).

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 569 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)