АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Методичні рекомендації.

Прочитайте:
  1. Загальні методичні вказівки
  2. ІНСТРУКЦІЇ ТА МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ (для студентів) ДО ПРАКТИЧНОГО ЗАНЯТТЯ ПО ТЕМІ: «ПАТОЛОГІЯ ОРГАНІВ ДИХАННЯ».
  3. МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  4. МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  5. МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  6. МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  7. МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  8. МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  9. МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  10. МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

1. Вивчаючи перше питання (див. план), зверніть увагу на значення та чудодійну силу слова в спілкуванні медичного працівника з пацієнтом; запишіть тезами про цілющу силу слова в лікуванні пацієнтів.

2. Опрацьовуючи друге питання (див. план), зверніть увагу на важливе значення мови в роботі медика і високі вимоги до неї; занотуйте в зошити основні вимоги до мовлення медичного працівника.

3. Виконуючи третє питання (див. план), підберіть необхідні тактичні та мовні засоби, правильно побудуйте виступ на тему «Мова медичного працівника як словотерапія»

Питання для самоконтролю.

Дати короткі письмові відповіді на запитання.

1. Як ви розумієте слова письменника і лікаря П.Бейліна: «Слова, як і ліки, - мають пряму токсичну чи побічну дію. На окремі слова виробляється несприйняття – вони можуть викликати «алергію», шок. А передозуєш, хай навіть за змістом своїм лікувальні слова, може розвинутися «хвороба». Балакуча людина може викликати у своїх слухачів головний біль і втому».

2. Прокоментуйте даний текст: «Необережне слово здатне спричинити задишку, кашель, серцебиття, підвищення артеріального тиску, з’яву холодного поту, відчуття нудоти тощо. Навпаки, слово зважене і своєчасно сказане надає впевненості в успіхові лікування, додає, як-то кажуть, життя до років, а не років до життя»


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 505 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.002 сек.)