АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Організм людини — єдине ціле

Прочитайте:
  1. Адаптаційний синдром – це комплекс реакцій адаптації людини у відповідь на значні за силою і тривалістю несприятливі впливи (стресори).
  2. Активна детоксикація організму
  3. АНАТОМІЯ ЛЮДИНИ
  4. Анатомо-фізіологічна характеристика шляхів виведення з організму продуктів обміну речовин, можливі порушення.
  5. Біологічна особливість репродукції людини
  6. Будова клітини людини.1
  7. Вiддiли скелету людини
  8. Введення в організм білкових гідролізатів, жирових емульсій
  9. Вегетативні системи організму дитини
  10. Взаємозв’язок нервової і гуморальної регуляції в організмі людини. Поняття про стрес та фактори, які його спричиняють.

Організм людини складається з клітин, які утворюють тканини, з яких побудовані органи. Злагоджену роботу організму забезпечує тісний взаємозв‘язок його органів. Органи, що виконують пов‘язані між собою функції, складають фізіологічнусистему органів. Наприклад, ротова порожнина, глотка, стравохід, шлунок, кишечник, печінка, підшлункова залоза входять до складу травної системи. За своїм функціональним призначенням в організмі людини розрізняють дихальну, кровоносну, травну, опорно-рухову, статеву, нервову, видільну, ендокринну та сенсорні системи.

В організмі людини є і так звані функціональні системи. Це сталі або тимчасові об‘єднання систем органів з метою виконання певної функції. Наприклад, дихальна і кровоносна системи об‘єднуються в єдину функціональну, щоб забезпечити весь організм киснем. Так само функціонально об‘єднуються між собою травна і кровоносна системи - з травних шляхів поживні речовини розносяться кров‘ю по організму і живлять усі клітини та тканини.

Постійні анатомічний і функціональний взаємозв‘язки і "співпраця" різних клітин, тканин, органів і систем органів створюють надзвичайно складну, унікальну систему - організм людини (від лат. organizo - влаштовую).

Регулюють життєві функції організму людини у цілому, а також окремих його органів та систем, узгоджують їхню діяльність, підтримують сталість внутрішнього середовища нервова, імунна системи, а також система залоз внутрішньої секреції (ендокринна). Ці системи тісно взаємопов‘язані між собою і впливають на діяльність одна одної.

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 716 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)