АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Вправлення вивиху

Спосіб Кохера: при передньому вивиху плеча, включає 4 етапу:

1 етап – хворий лежить на столі на спині або сидить. Хірург за зігнуте під прямим кутом передпліччя виконує тягу по осі плеча і поступово приводить плече до тулуба, помічник фіксує рушником плечовий пояс.

II етап – не ослабляючи витягання по осі плеча, хірург ротує плече назовні до тих пір, поки долонна поверхня передпліччя не опиниться у фронтальній площині.

III етап – продовжує витягання по довжині і зберігає зовнішню ротацію плеча, хірург переміщує лікоть руки хворого до середньої лінії тіла.

IV етап – не змінюючи положення кінцівки, різким рухом ротує плече до середини так, щоб кисть руки виявлялася на здоровому плечовому суглобі, а передпліччя лягло на грудну клітку.

В цей момент виникає характерний звук, що свідчить про вправлення.

Кістковий панарицій

При переході запального процесу при підшкірному панариції.

Булавовидне стовщення ураженої фаланги. Сильний біль.

На Рентгенограмі: деструкція кістки і утворення секвестрів.

Лікування: виконують широкий розріз, видаляють секвестри, дренують, пов’язки з антисептичними розчинами. Гіпсова лонгета.

Фізіотерапія, Рентгенотерапія.

Або ампутація фаланги пальця.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 348 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.002 сек.)