АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Розвиток травного тракту

Прочитайте:
  1. Будова, функції і розвиток спинного мозку
  2. Будова, функції та розвиток спинного мозку.
  3. Вплив гіпофізу на ріст і розвиток дитини.
  4. Еволюційний розвиток нервової системи
  5. Ембріональний розвиток нервової системи
  6. Запліднення і розвиток зародка людини
  7. Запліднення та розвиток плода
  8. Захворювання, при яких можливий розвиток ДВЗ-синдрому
  9. Исследование менингеальных симптомов (мышечных контрактур).
  10. Його розвиток і відділи

 

Травний тракт - філогенетично найбільш древня система внутрішніх органів - розвивається головним чином з ентодерми. Але вона формує тільки провідну, функціонально головну його частину, а саме внутрішню оболонку. Початкова і незначна кінцева частини цього тракту утворені впячиваются ектодермою.

У зародка органи травлення закладаються у вигляді поздовжнього жолоба ентодерми, яка впячивается в сторону хорди. Шляхом змикання вентральних країв цього жолоба на 4 тижні ембріонального розвитку виникає первинна кишкова трубка, сліпо замкнута з обох кінців. На головному кінці вона впирається в дно ротової ямки, що представляє собою глибоке впячивание ектодерми. Незабаром перетинка між ротовою ямкою і головним кінцем кишки, що складається з шару ектодерми і ентодерми, проривається; починають розвиватися ротова порожнина і глотка.

Дещо пізніше задній кінець трубки проривається в ектодермальна анальну ямку, з якої утворюється кінцева частина прямої кишки з анальним отвором. Первинна кишкова трубка у зародка ділиться на головний і туловищного кишки. Середня частина кишки пов'язана з жовтковим мішком, а в задньому її відділі добре помітний аллантоісной виріст.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 346 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)