АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Фото: Я. Напрєєв

 

Студенти економічного факультету ніколи не забувають про забави. За ініціативи студентства було проведено цікаві та веселі заходи присвячені «Дню Святого Андрія Первозванного».

Було проведено «Фестиваль Вареника». Конкурс проводився між кафедрами економічного факультету, викладачі гарно підготувалися до конкурсу, всім дуже сподобалося, особливо студентам, які наїлися смачненького.

«Кусання калити», «Кусання бублика»


О 16:00 в 100 ауд. відбулися «Андріївські Вечорниці», на яких були присутні дівчата у традиційних вишиваних сорочках. Невід’ємним компонентом протягом свята були різноманітні конкурси, насамперед ворожіння.


 
 

Відповідно до конкурсу «Фестиваль Вареника», в якому взяли участь кафедри економічного факультету, непідкупне журі оголосило результати, отож:

В номінації «Найсмачніший вареник» перемогла кафедра економіки підприємства і фінансів, обліку і аудиту.

 

 

В номінації «Найтепліший прийом» перемогла кафедра туризму і готельно-ресторанної справи.

В номінації «оригінальна підготовка до свята» перемогла кафедра економічної теорії та права.

 

Учасники конкурсу були нагороджені грамотами і чудовими спогадами.

 


Св. Миколай опікується воїнами, водіями і мандрівниками, допомагає бідним у скруті, вважається покровителем дітей та студентів, моряків, торговців та лучників.

Це веселе народне свято. Колись господарі у цей

день варили пиво, скликали гостей, гуляли, веселилися. А по обіді запрягали найкращих коней в "козирки" і з піснями та веселими вигуками їздили навколо села - "бо треба ж знати, чи слизький сніг цього року випав!".

Та передусім це найбажаніший день у році для дітлахів. Напередодні свята діти пишуть до нього листи зі своїми побажаннями і вкидають їх у поштову скриньку або кладуть за вікно і моляться до нього, просячи передусім здоров’я собі та батькам. У день перед святом згадують всі свої добрі і злі вчинки, зважуючи: чого більше. Чи буде подарунок, а чи, можливо, різка? Бо чемні діточки обов'язково знайдуть під подушкою подарунок, а неслухняні – прутик. Ця різочка є своєрідним попередженням дитині, що час замислитись над своєю поведінкою і виправитися.

В сучасні часи з’явилась добра традиція – саме у день святого Миколая опікуватись сиротами та знедоленими дітьми, даруючи їм подарунки.

 

Саме ця традиція закріпилася і за студентами економічного факультету. Протягом 13 – 19 грудня, кожен бажаючий подарувати потребуючим дітям свою частинку любові матиме змогу взяти участь у благодійній акції «Подаруй дитині радість» (скринька для подарунків розташована в холі УДПУ, старий корпус).

Усі подарунки будуть вручені діткам, що знаходяться в обласному міжрегіональному центрі соціально-психологічної реабілітації в м. Умань.

 

Також 18 грудня відбудеться ярмарок солодощів. Студентами буде запропоновано різноманітні солодощі та випічка зроблені власними руками. Купивши ту чи іншу продукцію ви залучаєтесь до благодійної акції, кошти підуть дітлахам, що знаходяться в обласному міжрегіональному центрі соціально-психологічної реабілітації в м. Умань.

* * *

Новорічний лист Діду Морозу: “Мене звати Миколка, мені 18 років. Зараз в нашій сім’ї багато боргів. Подаруй нам, будь ласка, трішки грошей. Я реально відіграюсь!”

* * *

Ранок в дитячому саду. Діти навкруги новорічної ялинки. Батьки в декілька рядів біля стіни.

Снігуронька:

- Щось Дід Мороз запізнюється, напевно, його сани в заметі застрягли.

Голос чиєїсь мами з першого ряду:

- Як же, мабуть, в “пробці” стоїть.

Голос чийогось тата з останнього:

- Так його, напевно, ДПС-никі зупинили за те, що

у нього лосі брудні. Ось він їм номери і відтирає.

* * *

- Чому Санта Клаусу ельфи допомагають, а Діду

Морозу ні.

- Тому що Дід Мороз за орків

* * *

Дорогий Дідусю Морозе!!!!! Я не люблю солодкого … тому цього року подаруй мені будь ласка ящик напівсолодкого!

* * *

У кожному віці у людини своє ставлення до Нового року:

Дитинство: Скоріше б Новий рік!

Зрілість: Скоро Новий рік.

Старість: Знову Новий рік?!

* * *

За даними мобільних операторів, серед вітальних новорічних СМС з великим відривом лідирує наступна: “Дякую! А хто це?”.

 

* * *

З балансу Вашого мобільного телефону знято авансом 200 гривень за виклик Діда Мороза додому! З повагою внучка Діда Мороза – Снігуронька.

 

Склад редакційної ради:

Головний редактор – Кістол Анастасія

Заступник гол. редактора – Горбань Марія

Редактор – Степанюк Сергій

Фотокореспондент – Напрєєв Яків Леонідович


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 278 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.008 сек.)