АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Яке ускладнення пологів виникло?

Прочитайте:
  1. Активне ведення третього періоду пологів
  2. Акушерська тактика має відповідати фазі другого періоду пологів
  3. Акушерська тактика при ПВНРП під час вагітності та на початку І періоду пологів
  4. Біомеханізм пологів при потиличних передлежаннях
  5. Біомеханізм пологів при різних формах анатомічно вузького таза
  6. В приймальному відділенні роділлі стало зле, вона втратила свідомість, почалися судоми. Про яке ускладнення це свідчить?
  7. Ведення III періоду пологів
  8. Ведення вагітності і пологів.
  9. Ведення ІІІ періоду пологів
  10. Ведення ІІІ періоду пологів

 

9. У пологовий будинок поступила жінка в терміні гестації 36 тижнів зі скаргами на головний біль, нудоту, блювання, болі в правому підребер′ї. Об′єктивно: блідість шкірних покривів, іктеричність слизових оболонок, АТ – 160/100 мм.рт.ст. на обох руках, набряки нижніх кінцівок і передньої черевної стінки, крововиливи в місцях ін′єкцій. При пальпації визначається різкий біль в епігастральній ділянці, розміри печінки збільшені. У аналізі крові - анемія, тромбоцитопенія, гіпербілірубінемія. Підвищення трансаміназ, в мазках крові – гемолізовані еритроцити.

Встановіть діагноз.

 

10. Першороділля 38 років надійшла у пологовий будинок зі скаргами на головний біль, мерехтіння “мушок” перед очима. Пологова діяльність почалась 2 години назад, годину тому відійшли навколоплідні води. Дана вагітність була обтяжена підвищенням АТ до 150/100 мм.рт.ст. з 34 тижнів гестації; лікувалась амбулаторно.

Загальний стан при надходженні середньої тяжкості. АТ 180\115мм.рт.ст. на обох руках. Набряки гомілок, білок сечі - 5,2г\л. Положення плоду подовжнє, головне передлежання. Серцебиття плодуприглушено, до 110 уд/хв. Розміри таза: 25-28-31-20 см. Перейми через 5-6 хвилин по 25-30 секунд, достатньої сили, безболісні.

Внутрішнє акушерське дослідження: шийка матки згладжена, відкриття маткового вічка на 2 см, передлежить голівка, притиснута до входу в малий таз, плідний міхур відсутній, підтікають меконеальні навколоплідні води. Мис не досяжний.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 399 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)