АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Стадії дисциркуляторної енцефалопатії.

Прочитайте:
  1. Для якої стадії статевого циклу характерні загальне збудження, охота і овуляція?
  2. Клініка та стадії розвитку локалізованого
  3. Крововтрата, причини, стадії розвитку, наслідки.
  4. Лікування хворих у стадії ремісії
  5. Некроз: стадії розвитку,класифікація, клінічні прояви.
  6. Стадії гарячки
  7. Стадії гемокоагуляції.
  8. Стадії лихоманки та їх коротка характеристика
  9. Стадії розвитку зародка людини

I стадія. Вищевказані скарги поєднуються з дифузною мікроочаговой неврологічною симптоматикою у вигляді анізорефлексія, негрубі рефлексів орального автоматизму. Можливі легкі зміни ходи (сповільненість ходьби, дрібні кроки), зниження стійкості і невпевненість при виконанні координаторні проб. Нерідко відзначають емоційно-особистісні порушення (дратівливість, емоційну лабільність, Тривожний і депресивні риси). Вже в Цій стадії виникають легкі Когнітивні розлади нейродинамического типу: виснаженість, коливання уваги, уповільнення і інертність інтелектуальної діяльності. Пацієнти справляються з нейропсихологічних тестами і роботою, в яких не вимагається обліку часу виконання. Життєдіяльність пацієнтів не обмежена.

II стадія. Характеризується наростанням неврологічної симптоматики з можливим формуванням слабо вираженого, але домінуючого синдрому. Виявляються Окремі екстрапірамідні порушення, неповний псевдобульбарний синдром, атаксія, дисфункцію ЧН по центральному типу (прозо-і глоссопарез). Скарги стають менше вираженими і не такими значущими для хворого. Поглиблюються емоційні розлади. Когнітивна функція наростає до ступеня помірною, нейродинамічні порушення доповнюються дізрегуляторними (лобно-підкорковий синдром). Погіршується здатність планувати і контролювати Свої дії. Порушується виконання завдань, необмежених часовими рамками, але зберігається здатність до компенсації (зберігається можливість використовувати підказки). Можливо прояв ознак зниження соціальної і професійної адаптації.

III стадія. Відрізняється яскравим проявом декількох неврологічного синдромів. Порушена ходьба і рівновага (часті падіння), нетримання сечі, паркинсоническими синдром. У зв'язку зі зниженням критики до свого стану зменшується обсяг скарг. Поведінкові і особистісні розлади проявляються у вигляді експлозівності, расторможенности, апатико-абулического синдрому і психотичних розладів. На ряду з нейродинамічні і дізрегуляторних когнітивним синдромами з'являються операційні розлади (порушення мови, пам'яті, мислення, праксису), які можуть перерости в деменції. У таких випадках пацієнти повільно дезадаптують, що проявляється в професійній, соціальній та навіть повсякденній діяльності. Досить часто констатується непрацездатності. З часом втрачається здатність до самообслуговування.

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 341 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.002 сек.)