АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

І. Загальні положення. 1. Медико-соціальна експертиза визначає ступінь обмеження життєдіяльності людини, причину, час настання

Прочитайте:
  1. I.Загальні положення
  2. V. Прикінцеві положення
  3. А. Початкове положення
  4. А. Початкове положення
  5. Б15 Охарактеризуйте будову ,положення матки
  6. Багатоплідна вагітність та неправильні положення плодА
  7. Вкажіть систематичне положення збудника лімфоми Беркіта.
  8. Завдання №4. Проаналізуйте положення органів черевної порожнини щодо очеревини.
  9. Загальні анемії.
  10. ЗАГАЛЬНІ ВИМОГИ ДО ПРИЙМАЛЬНОГО ВІДДІЛЕННЯ

1. Медико-соціальна експертиза визначає ступінь обмеження життєдіяльності людини, причину, час настання, групу інвалідності, сприяє проведенню ефективних заходів щодо профілактики інвалідності, реабілітації інвалідів, пристосування їх до суспільного життя.

2. Медико-соціальній експертизі підлягають особи, які втратили здоров'я внаслідок захворювання, травм та уроджених дефектів, що обмежує їх життєдіяльність, а також особи, які за чинним законодавством мають право на соціальну допомогу, компенсацію втраченого заробітку або звільнення від виконання відповідних обов'язків тощо.

3. Медико-соціальна експертиза виявляє компенсаторно-адаптаційні можливості особи, реалізація яких сприятиме функціональній, психологічній, соціальній, професійній реабілітації та адаптації інваліда.

4. Залежно від ступеня втрати здоров'я інвалідність поділяється на три групи. Причинами інвалідності є: загальне захворювання, трудове каліцтво, професійне захворювання, інвалідність з дитинства; для військовослужбовців – поранення, контузія, каліцтво, одержані при захисті Батьківщини або при виконанні інших обов'язків військової служби, чи захворювання, пов'язане з перебуванням на фронті, або каліцтво, одержане внаслідок нещасного випадку, не пов'язаного з виконанням обов'язків військової служби, чи захворювання, не пов'язане з перебуванням на фронті, а в спеціально передбачених законодавством випадках – захворювання, одержане при виконанні обов'язків військової служби. Законодавством України можуть бути встановлені й інші причини інвалідності.

5. Органом, який здійснює медико-соціальну експертизу, є медико-соціальні експертні комісії (МСЕК), що організовуються в самостійні центри, бюро при управліннях охорони здоров'я обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій.

(Абзац перший пункту 5 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ № 1758 (1758-2001-п) від 27.12.2001)

Відповідно до Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» (875-12) медико-соціальні експертні комісії перебувають у віданні Міністерства охорони здоров’я України і проводять свою роботу за територіальним принципом:

(Абзац другий пункту 5 із змінами, внесеними згідно з постановою КМ № 1758 (1758-2001-п) від 27.12.2001 р.)

республіканська;

Кримська, обласні, центральні міські (в містах Києві і Севастополі) *;

міські, міжрайонні, районні.

6. Медико-соціальні експертні комісії у своїй роботі керуються законами України, постановами і розпорядженнями Кабінету Міністрів України, цим Положенням, актами Міністерства охорони здоров'я України та іншими нормативними актами.

(Пункт 6 із змінами, внесеними згідно з постановою КМ № 1758 (1758-2001-п) від 27.12.2001 р.)

7. Висновки медико-соціальних експертних комісій про умови й характер праці інвалідів є обов'язковими для підприємств, установ і організацій, незалежно від форм власності і видів їх діяльності.

8. Медико-соціальні експертні комісії проводять роботу на базі лікувально-профілактичних закладів, які надають їм приміщення, медичне і господарське обладнання, необхідне для проведення експертизи хворих та зберігання документів, а також забезпечують їх санітарним автотранспортом для огляду хворих вдома, здійснення контролю за виконанням індивідуальних програм реабілітації. Перелік необхідного обладнання й інвентаря затверджується Міністерством охорони здоров'я України.

В окремих випадках незалежно від місцевих умов медико-соціальні експертні комісії можуть розміщуватись у приміщеннях, що надаються їм за рішенням місцевих органів виконавчої влади.

(Абзац другий пункту 8 із змінами, внесеними згідно з постановою КМ № 1758 (1758-2001-п) від 27.12.2001 р.).

Витрати на утримання медико-соціальних експертних комісій проводяться за рахунок асигнувань, передбачуваних відповідним Державним бюджетом України, бюджетом Автономної Республіки Крим та місцевими бюджетами.

(Абзац третій пункту 8 із змінами, внесеними згідно з постановою КМ № 1758 (1758-2001-п) від 27.12.2001 р.)

9. Медико-соціальні експертні комісії мають штамп і печатку.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 554 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)