АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Типове положення (взірцеве) про відділення соціальної допомоги вдома

Прочитайте:
  1. A. Ручне відділення і видалення плаценти
  2. I.Загальні положення
  3. II. Завдання та функції відділення і порядок надання соціальних послуг
  4. V. Прикінцеві положення
  5. V. Створення умов для безперешкодного доступу інвалідів до соціальної інфраструктури
  6. А. Початкове положення
  7. А. Початкове положення
  8. А.3.2.2. Етапи надання медичної допомоги вагітним з артеріальною гіпертензією
  9. Б15 Охарактеризуйте будову ,положення матки
  10. Багатоплідна вагітність та неправильні положення плодА

( наказ Міністерства соціального захисту населення України № 44 від 1 квітня 1997 року )

 

Відділення соціальної допомоги вдома є підрозділом управління соціального захисту населення районної, районної у містах Києві та Севостополі державної адміністрації, або ж підрозділом територіального центру соціального обслуговування пенсіонерів та оди­ноких непрацездатних громадян (далі – територіальний центр), призна­чене для надання соціально-побутової допомоги одиноким непрацездат­ним громадянам та інвалідам в домашніх умовах.

2. Відділення створюється за наявності не менше 80 одиноких непраце­здатних громадян, які потребують соціально-побутової допомоги вдома.

2.1. У районі, місті, районі міста може бути створено кілька відділень соціальної допомоги вдома, або одне відділення зі збільшеним обсягом роботи та відповідною структурою, штатами і фондом оплати праці пра­цівників.

2.2. У разі потреби можуть створюватись відділення для обслугову­вання певних категорій одиноких непрацездатних громадян (інвалідів з порушенням рухової активності, сліпих, глухих та ін.).

2.3. У складі відділень можуть створюватись спеціалізовані бригади соціальних працівників для надання платних видів послуг (доставка про­дуктів харчування, обідів, палива, лагодження і пошив одягу, взуття, перукарські послуги, виконання різних видів ремонтних робіт, оранка і обробіток городів, завезення палива, розпилювання дров, транспортні послуги тощо) непрацездатним громадянам та інвалідам, які мають пра­цездатних родичів і спроможні самостійно або за допомогою родичів за­довольняти свої соціально-побутові потреби, але бажають скористатися з платних послуг.

2.4. Якщо в населеному пункті виявлено одиноких непрацездатних громадян, які потребують побутової та медико-соціальної допомоги вдома, в кількості менше ніж 80 осіб, обслуговування може бути організовано по договору з одинокими громадянами та соціальними працівниками з оплатою відповідної роботи за рахунок коштів, що виділяються для цієї мети.

3. Відділення створюється, реорганізується і ліквідується за рішенням відповідного органу місцевої виконавчої влади, за погодженням з Міністерством соціального захисту Автономної Республіки Крим, управлінням соціального захисту населення обласної, Київської та Севастополь­ської міської державної адміністрації.

4. Відділення очолює завідуючий, який призначається на посаду і звільняється з посади управлінням соціального захисту її населення район­ної, районної у містах Києві та Севастополі державної адміністрації чи директором територіального центру, якому воно підпорядковане, за погодженням із відповідним управлінням соціального захисту населення районної, районної у містах Києві та Севастополі державної адміні­страції.

5. Відділення утримується за рахунок місцевих бюджетів на соціаль­ний захист населення, інших надходжень, у тому числі у вигляді прибут­ку від надання платних послуг населенню, а також коштом внесків благо­дійних фондів, від окремих громадян, підприємств, установ тощо.

6. Структура відділення і положення про нього затверджуються управлінням соціального захисту населення районної, районної у містах Києві та Севастополі державної адміністрації за погодженням з місцеви­ми органами виконавчої влади.

7. Кошторис доходів і видатків, штатний розклад відділення за­тверджуються управлінням соціального захисту населення районної, районної у містах Києві та Севастополі державної адміністрації за пого­дженням з місцевими органами виконавчої влади в межах асигнувань, виділених на ці цілі.

У кошторисі витрат відділення передбачаються кошти:

– на оплату вартості доставки обслуговуваним малозабезпеченим гро­мадянам продуктів харчування, гарячих обідів, промислових і господар­ських товарів, палива, предметів домашнього вжитку в пункти комуналь­но-господарських підприємств для прання білизни, хімчистки речей, ремонту телевізорів, радіоприймачів, на придбання для них білизни та окремих предметів домашнього вжитку тощо;

– на придбання для виробничих потреб проїзних квитків, спецодягу, сумок, велосипедів, автотранспорту, засобів пересування та засобів ма­лої механізації для обслуговування одиноких непрацездатних громадян тощо.

8. Перевірка роботи і ревізія фінансово-господарської діяльності від­ділення соціальної допомоги вдома проводяться Міністерством соціаль­ного захисту населення України, Міністерством соціального захисту Ав­тономної Республіки Крим, управлінням соціального захисту населення обласної, Київської та Севастопольської міської державної адміністрації, іншими спеціально уповноваженими органами відповідно до чинного за­конодавства України.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 550 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)