АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ПОСЛІДОВНІСТЬ ДІЙ

Прочитайте:
  1. Оцінка стану новонародженого та послідовність дій при здійсненні медичного догляду за здоровою новонародженою дитиною.
  2. Послідовність дій під час визначення добового діурезу та водного балансу
  3. Послідовність дій під час виконання процедур
  4. Послідовність дій під час виконання процедур
  5. Послідовність дій під час виконання процедур
  6. Послідовність дій під час виконання процедур
  7. Послідовність дій під час виконання процедур
  8. Послідовність дій під час виконання процедур
  9. Послідовність дій під час виконання процедур

Після дефекації пацієнта на стерильний посуд відпустіть його і стерильним інструментом (петлею, шпателем, пластмасовою або дерев'яною паличкою) відберіть для дослідження в стерильний посуд слизові і гнійні включення, взяті з різних місць (не менше трьох різних місць.

ПАМ'ЯТАЙТЕ! Не можна відправляти на бактеріологічне дослідження кал із кров’янистими включеннями у випорожненнях, тому що кров має виражену бактерицидну дію, бактерії в ній гинуть.

Якщо відсутня самостійна дефекація, то:

1. Пацієнта укладають на лівий бік і просять зігнути ноги в колінах та підтягнути їх до живота (якщо з яких-небудь причин пацієнт цього зробити не може, то ліву ногу він згинає в тазостегновому суглобі, а праву залишає прямою).

2. Петлю змочіть у консерванті та обережно введіть у пряму кишку на 8–10 см, обертаючи її навколо осі, потім обережно виведіть з кишки таким самими способом. Уведіть петлю в пробірку, дотримуючись правил асептики!

Весь використаний матеріал підлягає знезараженню. У тих випадках, коли матеріал неможливо відправити впродовж найближчих годин випорожнення, необхідно помістити в консервант для того, щоб запобігти процесу гниття і бродіння, які відбуваються при тривалому зберіганні.

Як виняток, матеріал можна нанести на смужки фільтрувального паперу (2х2 см), які після висушування на повітрі потрібно зберігати в пробірках або целофанових пакетах. При зберіганні папірців у темряві патогенні мікроорганізми здатні зберігати свою життєздатність від 6 до 35 днів.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 460 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.005 сек.)