АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Внутрішньом’язові ін’єкції

Прочитайте:
  1. Абсцес, флегмона (запальні та гнійні процеси на місці ін’єкції).
  2. Ін’єкції

Внутрішньошкірні ін’єкції застосовують при виконанні алергічних проб (виявлення різних природних та штучних алергенів), імунологічних проб на туберкульоз (проба Манту), бруцельоз (проба Бюрне), ехінококоз (проба Канцоні), на приховані набряки (проба Мак-Клюра-Олдрича), для місцевого знеболювання, для вакцинації.

Підшкірні ін’єкції набули широкого застосування, тому що, по-перше, вони технічно легкі у виконанні, по-друге, існує безліч ліків, які в розчиненому вигляді швидко і добре всмоктуються в підкірній основі. Підшкірні ін’єкції забезпечують відносно швидке (через 15-20 хвилин) всмоктування лікарських препаратів у загальне коло кровообігу.

Внутрішньом’язові ін’єкції застосовують у випадках, коли потрібно одержати більш швидкий ефект, ніж при підшкірній ін’єкції, бо м’язи краще, ніж підшкірна основа, постачаються кров’ю та лімфою, а також у випадках, коли препарат при підшкірному введенні спричиняє місцеве подразнення тканини. В проведенні ін’єкції велика роль належить медичній сестрі. Від того, наскільки грамотно, чітко та вміло виконує вона свої обов’язки, залежить і успіх лікування пацієнтів. Невміле виконання тієї чи іншої ін’єкції, помилки або неуважність при їх проведенні, недбале ставлення медичної сестри до своїх обов’язків можуть бути причиною важких наслідків для пацієнта.

Запам’ятайте! Медична сестра несе не тільки моральну відповідальність за охорону здоров’я пацієнтів, а і юридичну.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 565 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.002 сек.)