АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Загальні положення. Спільне перебування породіллі і новонародженої дитини в палаті післяпологового відділення стаціонару значно знижує частоту захворювань породіль і

Прочитайте:
  1. I.Загальні положення
  2. V. Прикінцеві положення
  3. А. Початкове положення
  4. А. Початкове положення
  5. Б15 Охарактеризуйте будову ,положення матки
  6. Багатоплідна вагітність та неправильні положення плодА
  7. Вкажіть систематичне положення збудника лімфоми Беркіта.
  8. Завдання №4. Проаналізуйте положення органів черевної порожнини щодо очеревини.
  9. Загальні анемії.
  10. ЗАГАЛЬНІ ВИМОГИ ДО ПРИЙМАЛЬНОГО ВІДДІЛЕННЯ

Спільне перебування породіллі і новонародженої дитини в палаті післяпологового відділення стаціонару значно знижує частоту захворювань породіль і новонароджених, дає можливість здійснити раннє прикладання дітей до грудей матері, повністю використати молозиво для годування, що буде сприяти становленню лактації.

Особливістю пологового будинку (акушерського відділення) зі спільним перебуванням матері і дитини є активна участь матері в догляді за новонародженою дитиною.

При спільному перебуванні матері і дитини після пологів обмежується контакт новонародженого з медичним персоналом, знижується можливість інфікування дитини госпітальними штамами мікробів, Складаються сприятливі умови для заселення організму новонародженого мікрофлорою матері. При такому режимі є можливість навчити матір навичкам виходжування та догляду за новонародженим.

При спільному перебуванні матері та новонародженого їх розміщують в палатах (на одне-три ліжка, можливе перепланування післяпологових палат у раніше побудованих пологових будинках для перебування матері і дитини. Бажана наявність у кожній палаті туалету і душової, але допускається використання палат з умивальником без санвузла.

Палата спільного перебування матері і дитини оснащується: медичними вагами для зважування новонародженого, сповивальним столом, тумбочкою для зберігання білизни новонародженого і розміщення медикаментів, що використовуються для догляду за шкірою та слизовими новонародженого (дитяча рослинна олія у індивідуальних упаковках, стерильна вода для промивання очей та інше), палаті є пам'ятка (інструкція) для матерів, в якій наведені основні правила догляду за новонародженими, їх годування, санітарно-гігієнічний режим.

2. Протипоказання для спільного перебування матері і дитини:

протипоказання з боку матері:

- тяжкі форми пізніх гестозів;

- екстрагенітальні захворювання в стадії декомпенсації;

- операційні втручання з тяжкими порушеннями гомеостазу;

- гострі інфекційні захворювання;

- розриви промежини ІІІ ступеня.

- Протипоказання з боку новонародженого:

- недоношеність IV ступеня;

- внутрішньоутробна гіпотрофія плоду III ступеня;

- асфіксія при народженні (середнього і важкою ступенів);

- родова травма з порушеннями функцій життєвоважливих систем;

- важкі вроджені вади;

- гемолітична хвороба важкого ступеня;

- синдром дихальних розладів ІІ і ІІІ ступенів.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 481 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)