АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Візначення.

ТРОМБОЕМБОЛІЯ ЛЕГЕНЕВОЇ АРТЕРІЇ.

Актуальність тими.

Критичні стани, які можуть виникнути у хворих із захворюваннями серцево-судинної системи, вимагають від лікаря швидкого рішення і проведення невідкладної допомоги для порятунку хворих. Такий стан здоров‘я може виникнути при тромбоемболії легеневої артерії (ТЕЛА). Надання своєчасної медичної допомоги дозволить лікарю вивести хворого із критичного стану і подовжити йому життя.

1. Навчальні цілі: навчити студентів виявляти типові клінічні прояви невідкладних станів в кардіології, визначити діагностичну та лікувальну тактику при них.

2. Студент повинен знати:

2.1Визначення невідкладних станів в кардіології, можливі причини, патогенез.

2.2 Основні клінічні прояви хворих на ТЕЛА.

2.3 Діференційній діагноз ТЕЛА.

2.4 Лікування невідкладного стану – ТЕЛА.

3. Студент повинний вміти:

3.1 Проводиті опитування, якщо хворий в свідомості, фізикальне обстеження кардіологічного хворого.

3.2 Призначити план обстеження для уточнення діагнозу на підставі аналізу клінічної симптоматики, даних лабораторного обстеження, проводити диференційний діагноз.

3.3 Призначиті медикаментозне лікування при невідкладних станах в кардіології.

Візначення.

Тромбоемболія легеневої артерії (ТЕЛА) – це оклюзія просвіту основного стовбура або гілок легеневої артерії частинками тромбу, що сформувався у венах великого кола кровообігу або порожнинах правого серця, переносимими в мале коло кровообігу зі струмом крові. Механічна закупорка стовбура або гілок легеневої артерії тромбоемболом супроводжується генералізованним спазмом легеневих артеріол, що приводить до різкого обмеження кровотоку в легенях.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 419 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)