АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Класифікація ішемічного інсульту

Прочитайте:
  1. Анемії: класифікація, етіологія, патогенез, їх характеристика.
  2. Визначення і класифікація методів стерилізації різальних, оптичних і загальхірургічних інструментів
  3. Гіпоксія: етіологія, патогенез, класифікація.
  4. Гіпоксія: етіологія, патогенез, класифікація.
  5. Гістологічна класифікація пухлин молочних залоз (ВОЗ, 1981)
  6. Гістологічна класифікація пухлин нирок (ВОЗ, 1981)
  7. Гістологічна класифікація пухлин печінки (ВОЗ, 1978)
  8. Гістологічна класифікація пухлин товстої кишки.
  9. Гістологічна класифікація пухлин центральноїнервової системи (ВОЗ, 1979)
  10. Гістологічна класифікація пухлин шкіри (ВОЗ, 1980)

Житомирський інститут медсестринства

 

Реферат

 

 

На тему: Ішемічний інсульт

 

 

Виконала

Студентка 401 групи

Відділення “Акушерська справа”

Павлік Ірина

Ішемічний інсульт - руйнування мозкової тканини (інфаркт мозку), що відбувається через недостатнє кровопостачання та надходження кисню до головного мозку.

Етіологія ішемічного інсульту

 

Тромботичний інсульт. Цей тип інсульту виникає, коли згусток крові (тромб) формується в одній з артерій, що постачає кров'ю мозок. Згусток зазвичай формується в ділянках, вражених атеросклерозом - хворобою, при якій артерії забиті жировими відкладеннями (бляшками). Процес може відбуватися в одній з двох сонних артерій, що проходять по шиї і несуть кров до мозку, а також в інших артеріях шиї або мозку.

Емболічний інсульт. Емболічний інсульт виникає, коли згусток крові формується у кровоносних судинах поза мозком - зазвичай у вашому серці - і з током крові потрапляє у більш вузькі артерії мозку. Цей вид кров'яного згустку називається емболом. Причиною часто є нерегулярне серцебиття (миготлива аритмія). Це порушення серцевого ритму може призвести до формування кров'яних згустків у камерах серця, які звідси подорожують в інші частини тіла.

Класифікація ішемічного інсульту

Інсульти класифікують відповідно до їх передбачуваними патофізіологіческими механізмами. Перш за все оцінюють клінічні прояви і їх динаміку. Залежно від того, наскільки довго зберігається неврологіческий дефект, виділяють минущу ішемію мозку (ПІМ), яка також називається транзиторно ішемічною атакою (ТІА) з повним відновленням протягом 24 годин, малий інсульт (термін повного відновлення - більше 24 годин, але менше одного тижня) і завершився інсульт (дефект зберігається більше одного тижня). Неврологічні розлади при емболії зазвичай розвиваються раптово і відразу досягают максимальної виразності; інсульту можуть передувати напади преходящей ішемії мозку, однак вони спостерігаються значно рідше, ніж у випадку первічной тромботичний оклюзії. При тромботичних інсультах неврологічна сімптоматіка зазвичай наростає поступово чи східчасто у вигляді серії гострих епізодов протягом декількох годин або діб (прогресуючий інсульт


Дата добавления: 2015-10-11 | Просмотры: 539 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)