АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Тема 2. Методологія та методика патопсихологічного дослідження.

Прочитайте:
  1. VI. Методика
  2. VII.Методика оценки энтерогастрограммы.
  3. А) Загальне об’єктивне дослідження.
  4. А. Рентгенівські методи дослідження.
  5. Аппаратура и методика исследования
  6. Базисная методика лабораторного контроля за терапией АНД
  7. Вкажіть, яка методика сприяє розпізнаванню внутрішньосерцевих пухлин?
  8. Додаткові методи дослідження.
  9. Зондове вскармливание, показания, методика проведения.
  10. Инфильтрационная методика

Тема 1. Предмет і завдання патопсихології.

Предмет патопсихології як галузі психологічної науки. Співвідношення патопсихології з суміжними дисциплінами: нейропсихологією, психіатрією, дефектологією. Наукові, практичні та методологічні передумови виокремлення патопсихології в самостійну галузь психологічного знання. Значення психології для теорії загальної та клінічної психології. Завдання патопсихології.

Тема 2. Методологія та методика патопсихологічного дослідження.

Норма, патологія, хворобливий стан. Принципи побудови патопсихологічного дослідження. Методи вивчення медичної документації. Методи патопсихологічного дослідження (бесіда, збирання психологічного анамнезу, аналіз біографії та ін.) як перший етап експериментально-психологічного дослідження. Особливості організації і проведення патопсихологічного експерименту — формування мети та завдання патопсихологічного дослідження. Критерії та особливості підбору експериментальних методик, проведення патопсихологічного дослідження згідно із поставленою метою (оцінювання психічних функцій, процесів, станів, особливостей та ін.). Тести, їх використання в патопсихологічному дослідженні. Аналіз одержаних результатів (якісного та статистичного) і формулювання висновків. Проблема співвідношення теорії та емпіричних даних у патопсихології.


Дата добавления: 2015-10-11 | Просмотры: 457 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)