АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

СПЕКТРАЛЬНИЙ РОЗПОДІЛ ПОТУЖНОСТІ ВИПРОМІНЮВАННЯ РТУТНИХ ЛАМП

Прочитайте:
  1. P.S. Атомно-емісійний спектральний аналіз (коротко)
  2. ДЖЕРЕЛА ВИПРОМІНЮВАННЯ.
  3. Емісійний спектральний аналіз
  4. І. Характеристика і діапазони електромагнітного випромінювання
  5. Кількісний емісійний спектральний аналіз
  6. Контроль знань і розподіл балів, які отримують студенти
  7. Патогенна дія іонізуючого випромінювання
  8. Перерозподіл тонусу м’язів
  9. РОЗПОДІЛ БАЛІВ
  10. РОЗПОДІЛ БАЛІВ, ПРИСВОЮВАНИХ СТУДЕНТАМ

ВАТ “ЦКБ Ритм”, м.Чернівці

Чернівецький національний університет ім. Ю.Федьковича

СПЕКТРАЛЬНИЙ РОЗПОДІЛ ПОТУЖНОСТІ ВИПРОМІНЮВАННЯ РТУТНИХ ЛАМП

В роботі приводяться результати досліджень спектрального розподілу потужності випромінювання ртутних ламп типу ДРГС-12, ДРТ-125 та ДРТ-220 з метою використання цього випромінювання для атестації приймачів в ультрафіолетовій області спектру.

ВСТУП

Ультрафіолетове випромінювання (УФВ) характеризується значною енергією і при його дії на людину відбуваються відомі фізіологічні зміни, які можуть бути як позитивними так і негативними. Для контролю та дотримання санітарних норм умов праці та охорони здоров’я працюючих в умовах підвищеного рівня УФВ, таких як зварні роботи, використання УФВ для полімеризації матеріалів, обеззаражування приміщень та середовищ, терапевтичні процедури [1,2], на сьогодні створені вимірювальні комплекси УФВ [3‑6]. За “Законом України про метрологію та метрологічну діяльність” [7] засоби вимірювальної техніки (ЗВТ), що призначені для контролю безпеки умов праці з відповідними вимірюваннями, мусять проходити періодичну метрологічну повірку параметрів та характеристик. Перелік таких ЗВТ містить вимірювачі УФВ. Розглянемо проблеми, які виникають при метрологічній атестації вимірювачів УФВ.


Дата добавления: 2015-10-11 | Просмотры: 365 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)