АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Проекція клапанів серця на передню стінку грудної клітки

Прочитайте:
  1. Автоматія серця. Градієнт автоматії. Дослід Станіуса.
  2. АНАТОМІЯ СЕРЦЯ
  3. Анатомія серця
  4. Анатомо-фізіологічна характеристика серця
  5. Аритмії й блокади серця
  6. Аритмії серця. Серцева недостатність
  7. Біоелектрична актившсть серця
  8. Будова і функції серця
  9. Будова серця і судин
  10. Будова серця, серцевий цикл та його ругуляція, вікові особливості.
Клапани серця Латинська назва Топографія Анатомічний орієнтир передньої стінки грудної клітки
Тристулковий        
Двостулковий        
Аортальний        
Клапан легеневого стовбуру        

ВЕЛИКЕ, МАЛЕ ТА СЕРЦЕВЕ КОЛО КРОВООБІГУ ТА ЇХ ЗНАЧЕННЯ

Кров рухається по замкнутій системі судин, центром якої є серце. В організмі людини розрізняють мале коло, велике та серцеве коло кровообігу.

Велике коло кровообігу починається з лівого шлуночкааортою, а потім її численними гілками – артеріями йде до всіх частин тіла. Від тканин до органів венозна кров збирається у найбільші вени нашого тіла – верхню та нижню порожнисті вени, що впадають до правого передсердя. Разом із ними до правого передсердя входить венозна пазуха, що несе кров від самого серця.

Мале коло кровообігу починається з правого шлуночка легеневим стовбуром, що роздвоюється на праву й ліву легеневі артерії. Кожна легенева артерія входить до відповідної легені, багаторазово ділиться і утворює артеріальне дерево навколо альвеол. Виходять із легень чотири легеневі вени (по дві від кожної легені), які йдуть до серця і впадають у ліве передсердя.

Серцеве коло кровообігу починається від цибулини аорти правою та лівою вінцевими артеріями. Гілки вінцевих артерій, з’єднуючись між собою, утворюють сітку судин, що забезпечують кровопостачання стінки серця. Венозна кров від стінки серця збирається у венозну пазуху, яка впадає у праве передсердя.

 

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 724 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)