АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Змістовий модуль 3. З’єднання кісток скелета

Прочитайте:
  1. AC — анкилозирующий спондилит; ДИГС — диффузный идиопатический гиперостоз скелета
  2. D. Прискорення росту і диференціювання скелета
  3. I. Остеология (кости, система скелета)
  4. III модуль. Соотношение факторов генотипа и среды в возникновении наследственных болезней и проблем психического дизонтогенеза
  5. n1 модуль
  6. Акушерство модуль 3
  7. Б 2 Проаналізуйте будову скелетатулуба
  8. Б 4 Проаналізуйте будову скелета верхньої кінцівки
  9. Безперервні з’єднання – сінартрози
  10. Будова i з’єднання кiсток грудного пояса

Конкретні цілі:

- Визначати і аналізувати типи з’єднань між кістками;

- Аналізувати розвиток з’єднань між кістками в філо- і онтогенезі;

- Описати і продемонструвати з’єднання між кістками тулуба;

- Описати і продемонструвати з’єднання між кістками черепа;

- Описати і продемонструвати з’єднання між кістками верхніх кінцівок;

- Описати і продемонструвати з’єднання між кістками нижніх кінцівок;

 

Тема 15. Загальні відомості про сполучення кісток. Сполучення хребців між собою.Сполучення ребер з хребцями та грудиною.

Розвиток з’єднань між кістками в філо-і онтогенезі. Класифікація з’єднань між кістками. Види синартрозів: волокнисті з’єднання (синдесмози) – мембрани, зв’язки, шви, тім’ячки; хрящові з’єднання (синхондрози) – постійні, тимчасові, гіалінові, волокнисті, симфіз. Діартрози (синовіальні з’єднання, суглоби): визначення, основні ознаки суглоба, їх характеристика. Додаткові компоненти суглобів. Класифікація суглобів за будовою, формою суглобових поверхнь, за функцією. Прості, складні, комплесні і комбіновані суглоби: їх характеристика. Види рухів і їх аналіз (осі рухів, площини рухів). Одноосьові, двоосьові і багатоосьові суглоби, іх види, характеристика рухів в кожному виді суглоба.

Класифікація з’єднаннь хребтового стовпа. Синдесмози хребтового стовпа: їх характеристика і будова. Синхондрози хребтового стовпа: їх характеристика і будова. Суглоби хребтового стовпа. Хребтовий стовп в цілому. Вікові, статеві особливості хребта в цілому. Вплив спорту, праці, соціальних факторів і екологічних чинників на хребет в цілому.

З’єднання грудної клітки: синдесмози, синхондрози і суглоби (реброво-хребцеві суглоби, реброво-поперечні суглоби, груднинно-реброві суглоби): їх характеристика і будова. Грудна клітка в цілому, її будова. Вплив спорту, праці, соціальних факторів і екологічних чинників на будову грудної клітки в цілому.

 

Тема 16. З’єднання кісток черепа між собою та


Дата добавления: 2015-10-19 | Просмотры: 476 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)