АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Пацієнт помилково випив розчин оцетової кислоти. Яка оболонка стравоходу зазнала найбільших пошкоджень?

Прочитайте:
  1. Амінокислоти. Білки
  2. Величина еритемної дози (біодози) ультрафіолетового опромінення пацієнта виміряна у хвилинах. Яким приладом визначалася величина еритемної дози?
  3. Вимірювання температури тіла, догляд за пацієнтами з гарячкою.
  4. До лікаря звернувся пацієнт з артритом щелепно-лицевого суглоба. Лікар призначив бутадіонову мазь. Який механізм дії цього лікарського засобу?
  5. Жиророзчинні вітаміни та їх препарати
  6. З метою зігрівання після переохолодження хворий використав розчин етилового спирту всередину. Як впливає спирт етиловий на терморегуляцію?
  7. З метою зігрівання після переохолодження хворий використав розчин етилового спирту всередину. Як впливає спирт етиловий на терморегуляцію?
  8. Збільшилися шийні та потиличні лімфатичні вузли, слизова оболонка ротоглотки
  9. Зміст теми: «Вікові особливості обміну у дітей. Водорозчинні та жиророзчинні вітаміни, їх вплив на організм дитини.»
  10. Зразок спиртового розчину

А. *Слизова

Б. М’язова

В. Серозна

С. Еластична мембрана

Д. М’язова і серозна

У хворого фронтит. З анамнезу відомо, що в нього було запалення верхньощелепної пазухи. Через який відділ носової порожнини могла потрапити інфекція в лобну пазуху?

А. *Із середнього носового ходу

Б. Із верхнього носового ходу

В. Із нижнього носового ходу

С. Із присінка носової порожнини

Д. Із решітчасто-клиноподібної пазухи

В клініку госпіталізована пацієнтка із пухлиною, розташованою в середній частці правої легені. Показана операція. Яку найбільшу кількість сегментів можна видалити в цій частці?

А. *2

Б. 3

В. 4

С. 5

Д. 1

Дитина 3-х років поступила у лікарню з інорідним тілом у бронхах. У який бронх вірогідніше всього потрапило інорідне тіло?

А. *В правий головний бронх

Б. У лівий головний бронх

В. У правий сегментарний бронх

С. У лівий сегментарний бронх

Д. У частковий бронх

Жінці 58-ми років проведено повне видалення матки з придатками, після чого виділення сечі припинилося. При цистоскопії: міхур сечі не містить, з вічок сечоводів сеча не поступає. Який відділ сечовидільної системи було ушкоджено?

А. *Ureter

Б. Pelvis renalis

В. Uretra

С. Vesica urinaria

Д. Ren

Юнака 18-ти років доставлено в лікарню з ознаками внутрішньої кровотечі. Під час гри у футбол отримав удар в ділянці лівого підребер’я. Ушкодження якого з органів, що проєкуються в дану ділянку, може спричинити сильну кровотечу?

А. *Lien

Б. Cauda pancreatis

В. Fundus ventriculi

С. Flexura coli sinistra

Д. Ren sinistra

У дітей часто можна спостерігати затруднене носове дихання, яке пов’язане з надмірним розвитком лімфоїдної тканини слизової оболонки глотки. Розростання яких мигдаликів може спричинити це явище?

А. * Tonsilla pharyngea

Б. Tonsilla palatina

В. Tonsilla lingualis

С. Tonsilla tubaria

Д. Усіх названих мигдаликів

До лікарні доставлено пораненого вогнепальною зброєю з сильною кровотечею. При огляді хірургом встановлено, що кульовій канал пройшов через передню стінку живота, склепіння шлунка і війшов на рівні ІХ ребра по лівій серединній пахвинній лінії. Який орган постраждав під час поранення?

А. *Селезінка

Б. Ліва нірка

В. Підшлункова залоза

С. Поперечна ободова кишка

Д. Ліва частка печінки

В хірургічне відділення поступив хворій з ножовим пораненням грудної клітки справа та пневмотораксом (проникнення повітря у плевральну порожнину). Перкуторно нижня границя правої легені по

Серединноключичній лінії піднялася на рівень III ребра. Де у нормі вона повинна бути?

А. * VI ребро

Б. VII ребро

В. VIII ребро

С. IX ребро

Д. V ребро


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 635 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)