АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Відхаркувальні засоби. I. Препарати, що стимулюють відкашлювання: рослинні (коріння алтея, трава і побіги багульника, кореневище і коріння див’ясила

Прочитайте:
  1. Адренергічні засоби
  2. Адреноблокуючі засоби.
  3. Адреноміметичні засоби непрямої дії.
  4. Адреноміметичні засоби прямої дії.
  5. Адсорбуючі засоби.
  6. Алкілювальні засоби.
  7. АНАЛЬГЕЗУЮЧІ ЗАСОБИ
  8. Анальгетичні засоби
  9. АНАЛЬГЕТИЧНІ ЗАСОБИ
  10. Анальгетичні засоби.

I. Препарати, що стимулюють відкашлювання: рослинні (коріння алтея, трава і побіги багульника, кореневище і коріння див’ясила, листя мати-й-мачухи;калія йодид, натрію гідрокарбонат, ефірні масла тощо;

II. Препарати, що розріджують бронхіальний секрет (муколітичні): трипсин, хімотрипсин, амброксола гідрохлорид, ацетилцистеїн, карбоцистеїн.

Протикашльові препарати - пакселадин, глаувент, тусин, кодтерпин.

Жарознижуючі засоби при гострій пневмонії призначають:

- дітям у віці до 3-х місяців при температурі тіла вище 38°С

- при наявності фебрильних судом у анамнезі,

- хворим із температурою вище 39-39,5°С,

- при погіршенні стану дитини, появі ознобу, блідості шкіряних покривівта інших проявів токсикозу – “блідий варіант лихоманки” одночасно з спазмолітиками периферічної дії.

У якості жарознижуючих засобів у дітей використовують парацетамол та ібупрофен, Призначення анальгіну небажане в зв‘язку з його гепатотоксичною дією.

Бронхіальна астма – хронічна хвороба з запальним процесом, гіперреактивністтю бронхів та нападами ядухи, внаслідок: бронхоспазму, набряку слизової оболонки бронхів, гіперсекреції.

Етіологія:

Діагностичні критерії:

1.Скарги на наявність приступів задишки або задухи, поява свистячих хрипів, кашлю, спонтанне припинення приступів або після медикаментозної терапії.

2.В анамнезі - алергійні захворювання дитини або батьків, з'ясувати частоту виникнення приступів, з чим вони зв'язані, чи застосовувалися медикаменти для зняття приступу.

3.Клінічна картина: змушене положення, включення допоміжної мускулатури в акт подиху, експіраторна задишка, сухі свистячі хрипи, що чутні на відстані або при аускультації.

4.При наявності пікфлуометра - реєструється виражена бронхообструкція, швидкість і обсяг форсованого видиху знижуються більш 20% від належного нормативного показника

Оцінка ступеня важкості загострення (або приступу) БА:

легкий ступінь важкостi - задишка або задуха при фізичному навантаженні з ЧД на 20-25% вище вікової норми, помірна кількість сухих хрипів (звичайно наприкінці видиху), помірна тахікардія, фізична активність збережена або помірне знижена.

средної важкості - задишка або задуха при розмові з ЧД на 20-25% вище вікової норми, участь допоміжної мускулатури в акті подиху, розсіяні сухі хрипи, виражена тахікардія, фізична активність обмежена, ефективність бета-2-агоністів знижена, потреба в них зросла в порівнянні з індивідуальною нормою;

важка - задишка або задуха в спокої з ЧД більш 45% від вікової норми, виражена участь допоміжної мускулатури в акті подиху, втягнення яремної ямки, розповсюджені сухі хрипи, виражена тахікардія, фізична активність різко обмежена, бета-2-агоністи малоефективні, потрібно багаторазове їхнє застосування;

украй важка з погрозою зупинки подиху - задишка або задуха в спокої з ЧД більш 50% від вікової норми, виражена участь допоміжної мускулатури в акті подиху, втягнення яремної ямки, парадоксальний торакоабдомінальний подих, відсутність хрипів у легень, брадикардія, фізична активність різко обмежена.


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 338 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)