АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Приймати їжу невеликими порціями 6-8 разів на добу

Прочитайте:
  1. Вагітна, 7 тиж. вагітності, скаржиться на нудоту, блювання до 5 разів на добу, схуднення. Який діагноз повинна поставити акушерка ФАПу?
  2. Класи умов праці залежно від вмісту шкідливих речовин у повітрі робочої зони (перевищення ГДК, разів)

Натщесерце періодичне скорочення каудального відділу шлунку й евакуація вмісту шлунка до дванадцятипалої кишки здійснюється завдяки періодичному виділенню:

Мотиліну

Досліджують процеси тепловіддачі у роздягненої людини при кімнатній температурі. З'ясовано, що за таких умов найбільша кількість тепла віддається шляхом:

Теплорадіації

Якому процесу сприяє нормальний фільтраційний тиск у нирках?

Утворенню первинної сечі

Як зміниться внаслідок пристосування теплопродукція і тепловіддача у гомойотермних тварин при температурі навколишнього середовища +30 градусів?

Теплопродукція зменшиться, тепловіддача збільшиться

О котрій годині у людини найвища температура тіла?

16-18

У людини збільшений об'єм циркулюючої крові та зменшений осмотичний тиск плазми крові. Це супроводжується збільшенням діурезу внаслідок зменшеної секреції, перш за все:

Вазопресину

При копрологічному дослідженні встановлено, що кал знебарвлений, у ньому знайдено краплі нейтрального жиру. Найбільш імовірною причиною цьoгo є порушення:

Надходження жовчі в кишечник

У хворого видалено 12-палу кишку. Це призведе до зменшення секреції, перш за все:

Холецистокініну та секретину

У чоловіка 45 років, зайнятого фізичною працею середньої важкості, енерговитрати встановлюють методом прямої калориметрії шляхом визначення:

Виділеного тепла

Перша (мозкова) фаза шлункової секреції забезпечується:

Поєднання умовних рефлексів з дистантних рецепторів на вигляд, запах їжі і безумовних рефлексів з рецепторів слизової оболонки порожнини рота

При клінічно-лабораторному обстеженні пацієнта виявилося значне підсилення шлункової секреції після капустяного пробного сніданку. Якої дієти слід дотримуватись?

Молочно-рослинної

Головним механізмом регуляції секреції слинних залоз під час розмови про їжу є:

Складнорефлекторний

За добу виділяється панкреатичного соку (в лірах):

1,2-2,5

Натщесерце жінка з'їла кремове тістечко. Де розпочинається гідроліз вуглеводів?

У порожнині рота

При гіперсекреції хлористоводневої кислоти парієтальними клітинами доцільно обрати препарат тривалої дії, що блокує:

Водневий насос

У людини збільшений об'єм циркулюючої крові та зменшений осмотичний тиск плазми крові. Це супроводжується збільшенням діурезу внаслідок зменшеної секреції, перш за все:

Вазопресину

Хворий 57 років, який протягом довгого часу лікувався антибіотиками, скаржиться на порушення функції кишечника. Що призвело до такого стану?


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 618 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.002 сек.)