АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

В-адренорецептори

Пасажир після кількагодинного сидіння у вимушеній позі в автобусі помітив набряк ступнів і гомілок. Яка причина цього набряку?

Венозний застій

У 30-річної жінки хвилинний об'єм крові в стані спокою дорівнює 5,1 л/хв. Який об'єм крові проходить у неї через судини легень за 1 хвилину?

5,1 л

У спортсмена на старті перед змаганнями відмічається підвищення артеріального тиску і частоти серцевих скорочень. Впливом яких відділів ЦНС можна пояснити вказані зміни?

Кори великих півкуль

У хірургічній практиці широко використовується місцеве знеболювання, коли до розчину місцевого анестетику (новокаїну) додають 0,1 % розчин адреналіну. Адреналін, що додасться, викликає:

Місцеве звуження судин

Для реєстрації другого стандартного відведення ЕКГ електроди розташовуються за схемою:

Права рука + ліва нога

У клінічній практиці застосовують пробу Даніні-Ашнера (натискання на очні яблука протягом 30-40 с). Які зміни в діяльності серця будуть спостерігатися при цьому?

Зменшиться частота скорочень

В експерименті на ізольованому серці зареєстровано збільшення частоти та сили скорочень серця після додавання до перфузату певної солі. Яку сіль додали?

Хлорид кальцію

У пацієнта в стані спокою частота серцевих скорочень дорівнює 40 за 1 хвилину. Де виникають імпульси автоматі'і?

В атріовенгрикулярному вузлі

При аналізі ЕКГ людини з'ясовано, що у другому стандартному відведенні зубці Т позитивні. Вірним є висновок, що у шлуночках серця нормально відбувається процес:

Реполяризації

При реєстрації фонокардіограми встановлено, що тривалість другого тону серця вдвічі перевищує норму. Це свідчить про порушення стану:

Півмісяцевих клапанів

За рахунок чого у добре тренованого спортсмена переважно збільшується хвилинний об'єм серця?

Збільшення серцевого викиду

У студента перед екзаменом виникла тахікардія. Які зміни на ЕКГ свідчитимуть про її наявність?

Укорочення інтервалу R-R

При аналізі електрокардіограми встановлено, що тривалість серцевого циклу у людини дорівнює 0,5 с. Яка у неї частота серцевих скорочень (за 1 хв.)?

120

У людини частота серцевих скорочень у стані спокою становить 70-75 за 1 хвилину. Що є водієм ритму?

Синоатріальний вузол

Під час хірургічного втручання на органах черевної порожнини сталася рефлекторна зупинка серця. Де знаходиться центр рефлексу?

Довгастий мозок

У хворого спостерігається збільшений тонус артеріол за нормальних показників роботи серця. Як це вплине на величину артеріального тиску?


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 627 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)