АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Провести гігієнічну ванну

Прочитайте:
  1. В ізоляторі оздоровчого табору знаходиться дитина 10 років з діагнозом “Кишкова інфекція”. Яке обстеження треба провести протягом 72-х годин від встановлення цього діагнозу?
  2. Дайте гігієнічну оцінку мікроклімату в цеху, стану терморегуляції ливарника та запропонувати оздоровчі заходи.
  3. Какую профилактику возникшего осложнения следовало провести?
  4. Медична сестра повинна провести забір матеріалу з носоглотки на чашку Петрі для виявлення палички Борде-Жангу. При якому захворюванні проводиться таке дослідження?
  5. Медсестра здійснює патронаж дівчинки 1 року. Мати цікавить ся, які щеплення необхідно провести її дитині в даному віці?
  6. Назвіть прилади, що дозволяють провести обстеження продовольства у польових умовах на зараження отруйними речовинами
  7. Невропатолог у хворого з травмою голови діагностував струс головного мозку. Яке додаткове дослідження необхідно провести хворому?
  8. Ответ: Копростаз. Следует провести очистительную клизму.
  9. Под штампованную коронку.
  10. При анафілактичному шоці після застосування пеніциліну необхідно провести такі заходи

Догляд за пупковою ранкою при омфаліті

Етапи Зміст
Показання Гнійно-запальні процеси пупкової ранки.
Місце виконання: Дитяча лікарня та в домашніх умовах.
Оснащення     Стерильні: марлеві серветки, піпетки, палички з ватними кульками, 70% етиловий спирт, 1% р-н брильянтового зеленого, 3% р-н водню пероксиду
Алгоритм виконання:     Заповнення медичної документації: 1. Пояснити суть маніпуляції, обгрунтувати її необхідність, отримати згоду на виконання. 2. Провести гігієнічне оброблення рук (згідно наказу МОЗ України № 798 від 21 09 2010 р.) Надіти стерильні гумові рукавички. 3. Розвести краї пупкової ранки. Набрати кілька крапель 3% розчину водню пероксиду. Закапати 3% розчин водню пероксиду в пупкову ранку. 4. Взяти індивідуальну палочку з кулькою, просушити пупкову ранку від центра до перефериї. 5 Взяти індивідуально палочку з кулькою, обробити пупкову ранку 70% розчином спирту 6. Знову взяти стерильну палочку з ватною кулькою, змочити 1% розчином брильянтового зеленого, та обробити пупкову ранку (неторкаючись до шкіри навколо пупкового кільця. 7. Знеразити сповивальний столик та гумові рукавички дезрочином. Зробити відмітку в листку призначень.

 

Сповивання

Послідовність Зміст Примітка
Мета: Захист дитини від зайвої втрати тепла. Способів сповивання є декілька (відкритий, закритий, широкий). Спосіб сповивання залежить від стану здоров’я дитини, пори року, температурного режиму, тощо... Найбільш фізіологічне – широке сповивання. Воно сприяє фізіологічному положенню стегон. Формуванню головки стегнової кістки і кульшової западини, перешкоджує вивиху головки стегнової кістки у випадку природженої дисплазії кульшових суглобів. Сповивають дитину протягом перших 1,5-2 місяців життя. Руки повинні бути чисті, сухі та теплі. Сповивальний столик знезаражений 3% розчином хлораміну після попередньої дитини. Підгузник згорни трикутником, верхівка якого знаходиться внизу. Замість подушки поклади пелюшку, згорнуту в 4 рази.
Місце виконання:   Підготувати необхідне:     Домашні умови, лікувально-профілактичні заклади. Сповивальний столик, комплект білизни, склянки з 3% розчином хлораміну, з чистими та використаними серветками.
Алгоритм виконання: Вимий руки. На сповивальний столик поклади фланелеву пелюшку, на неї хлопчатобумажну, а зверху – підгузник. Між хлопчатобумажною пелюшкою та підгузником поклади фланелеву пелюшку, згорнуту так, щоб ширина її складала 10-12см. Обережно, підтримуючи головку, візьми дитину. Поклади її на сповивальний столик. Загорни дитину в підгузник. На один кінець згорнутої фланелевої пелюшки поклади головку дитини, а другий кінець перекинь між ніжками на живіт. Загорни дитину в хлопчатобумажну, а потім у фланелеву пелюшку. Сповиту дитину, поклади в ліжко на бік без подушки. Знезараж сповивальний столик 3% розчином хлораміну.

Провести гігієнічну ванну

Послідовність Зміст Примітка
Показання: Догляд за шкірою та загартовування дитини. УВАГА! Ванночку використовують тільки для купання дитини. Температура води 36-370С. Вперше новонароджену дитину купають через 1-2 дні після виписування з пологового будинку. З цього часу і до 6 місяців дитину купають щоденно. З 6 до 12 місяців через день, до 2 років – 2 рази на тиждень. Дитячим милом користуються з 3-4 тижня життя. М’якою мочалкою – після року. Тривалість купання для дітей до одного року – 5-7 хв., на другому році жит- тя – 8-10 хв., для старших дітей – 10-20 хв. З метою загартовування облий дитину водою, температура якої на 1 0С нижче, ніж температура гігієнічної ванни. Увага! Для новонароджених дітей використовують тільки переварену воду! У перші місяці життя дітей можна занурювати у воду в пелюшці.
Місце виконання: Домашні умови та лікувальні заклади.
Підготувати необхідне:     Ванночка (краще емальована), водний термометр, емальована кружка або глечик, дитяче мило, пелюшка, простирадло, чистий одяг, охолоджена та гаряча переварена вода.
Алгоритм виконання: Заповнити медичну документацію: Вимий руки! Одягни фартух. Вимий ванночку з милом, змий гарячою водою. Поклади на дно ванночки чисту пелюшку. Налий в ванночку води, виміряй температуру. Роздягни дитину, візьми на руки та обережно занури у воду. Однією рукою підтримуй голову дитини, а вільною рукою обмий волосяну частину голови, шию, тулуб, кінцівки. Обличчя водою з ванни не мий! Вийми дитину з води, облий чистою теплою водою з глечика, температура якої на 1 градус нижче ніж температура води гігієнічної ванни. Загорни в простирадло. Обсуши шкіру обережними промокуючими рухами, не розтираючи її. Одягни або сповий дитину. В умовах стаціонару після проведення гігієнічної ванни знезараж фартух, ванночку 3% розчином хлораміну. Зроби відмітку про проведення гігієнічної ванни в листку призначень.

 


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 576 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)