АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Види травм хребта

Прочитайте:
  1. C)травмадан кейінгі пневмония
  2. F43.1 Посттравматическое стрессовое расстройство
  3. IX. Контроль и руководство работой по профилактике травматизма у детей
  4. X группа – жестокость, или синдром избитого ребенка, когда ребенок получает физическую и психическую травму от своих родителей.
  5. А) травматической катарактой
  6. Авиационная травма
  7. Автомобильная травма
  8. Акт за якою формою складається при обліку нещасних випадків, під час виробничого травматизму?
  9. Акушерский травматизм матери и плода.
  10. АЛГОРИТМ ДЕЙСТВИЙ БРИГАДЫ СМП ПРИ ОКАЗАНИИ ПОМОЩИ ПОСТРАДАВШИМ С СОЧЕТАННОЙ И МНОЖЕСТВЕННОЙ ТРАВМОЙ

Ознаки травми хребта залежать від її виду та характеру. Види всіх можливих пошкоджень діляться на удари, розриви, переломи, вивихи і здавлювання. Вони прямим чином впливають на методику відновлення та лікування, а також наслідки хвороби і швидкість відновлення пацієнта.

 

  1. Перелом шийного відділу хребта являє собою порушення цілісності кісток, на відміну від вивиху, який характеризується неправильним вибудовуванням хребців уздовж його осі. Ці травми можуть призвести до пошкодження спинного мозку. Компресійний перелом виникає через сильного стиснення тіла хребця в певних відділах хребта, при якому його частина переміщається вперед і вниз. При цьому міжхребцеві диски можуть бути зміщені і виступають в спинномозковий канал. Травма найбільш поширена при автомобільних катастрофах або різкому поштовху тіла вперед.
  2. При вивиху виникає розрив зв'язок або їх сильне розтягнення. Подібне пошкодження може «замкнути» хребці один над одним з однієї або обох сторін хребетного стовпа. Проблеми зі спинним мозком при цьому можуть виникнути в залежності від того, наскільки рухливі порвані зв'язки. Щоб відновити функціональність хребців, хворому може знадобитися операція.
  3. Параплегія відбувається внаслідок пошкодження нижньо-грудного відділу хребта за допомогою забитого місця.
  4. Квадріплегія також відбувається через забиття, при якому негативному впливу піддаються верхньо-грудні й шийні хребці. Подібні травми хребта призводять до втрати рухливості у всіх кінцівках.

 

Травми шийного відділу: особливості

Шийний відділ хребта дуже схильний пошкоджень і травм. Близько 20% всіх пошкоджень хребетного стовпа припадає саме на цю ділянку, більше 35% з них закінчуються смертельним результатом. Ушкодження шийного відділу хребта відбувається через те, що під час різкого удару голова і торс людини рухаються в протилежних напрямках.

Травми шийного відділу дуже серйозні і небезпечні. З усіх відомих видів таких ушкоджень, характерних для цієї ділянки хребетного стовпа, найбільш поширеним є перелом шийного відділу хребта, або «хлистова» травма. Як правило, вона виникає у водіїв або пасажирів, що потрапили в автомобільну катастрофу. Під час раптового гальмування транспортного засобу різкий поштовх за інерцією передається всім людям, що знаходяться в кабіні. Травма шийного відділу хребта характеризується різкою гострим болем, обмеженням рухової функції шиї, запамороченням, втратою свідомості.


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 626 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)