АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Оцінювання результатів проби Манту

Прочитайте:
  1. V етап. Оцінка результатів м/с втручань.
  2. V ЕТАП: Оцінка результатів м/с втручань.
  3. АНАЛІЗ РЕЗУЛЬТАТІВ ТЕРМОМЕТРІЇ
  4. Аналіз та оцінка результатів лабораторного дослідження крові, спинномозкової рідини, сечі, калу, мієлограми, медико-генетичних проб, ІФА-діагностики.
  5. Вимоги до результатів лікування.
  6. Внутрішньошкірна імунологічна проба на туберкульоз (проба Манту)
  7. Дитині 10-річного віку було проведено пробу Манту. Через 72 год. медична сестра виявила на місці проведення проби папулу в діаметрі 8 мм. Оцініть пробу Манту.
  8. ЕТАП. Постановка і оцінка шкірної проби.
  9. Критерії оцінювання
  10. Критерії оцінювання знань та вмінь студентів

Негативний результат проби Манту означає, що в організмі дитини немає туберкульозної

палички і немає імунітету до туберкульозу.

Сумнівна реакція не береться до уваги.

 

Вперше позитивна проба Манту – віраж туберкулінової проби – це конверсія туберкулінового тесту з негативного до позитивного, з папулою 10мм і більше свідчить проінфікування мікробактеріями туберкульозу.

· Якщо вперше позитивна реакція Манту виявлена на наступний рік після прове-дення щеплення БЦЖ, то це поствакцинальна реакція, яка свідчить про утво-рення імунітету до туберкульозної палички. Але якщо розмір папули становить

15 мм і більше, то ймовірне тубінфектування.

 

· Якщо папула збільшується, це свідчить про тубінфікованість (туберкульозна паличка розмножується в організмі).

 

Гіперергічна реакція Манту - дитина хвора на туберкульоз або у неї алергічна реакція на туберкулін.

 

 

62. Введення вакцини БЦЖ

 

Послідовність Зміст
М е т а Специфічна прфілактика туберкульозу  
Показання Вакцинація новонароджених дітей та ревакцинація  
Протипоказання до вакцинації ГРВІ, підвищення температури тіла, пологова травма, диспепсія, отит, захворювання шкіри, пневмонія, гемолітична хвороба, недоношеность П-Ш ступеня, ВІЛ-інфікованість  
Місце проведення Пологовий будинок, кабінет щеплення  
Оснащення Вакцина БЦЖ. Стерильний ізотонічний розчин натрію хлориду (додається до вакцини). Стерильний туберкуліновий шприц, шприц ємкістю 2 мл, стерильна вата, 70% єтиловий спирт, склянка з темним ковпачком, для зберігання відкритої ампули.  
Попередня підготовка Перевір дозвіл на щеплення, прізвище дитини. Вимий руки, Знезаразь, надягни стерильни гумові рукавички. Розведи вакцину БЦЖ у 2 мл ізотонічного розчину натрію хлориду. Набери в туберкуліновий шприц 0,2 мл вакцини БЦЖ. Надлишок вакцини витисни в вату. Відкриту ампулу поклади в склянку, накрий стерильною серветкою та темним ковпачком.  
Алгоритм виконання Шкіру зовнішньої поверхні лівого плеча на межі між верхньою та середньою третиною двічі оброби спиртом. Натягни шкіру в ділянці ін’єкції. Введи голку внутрішньошкірно зрізом догори і введи 0,1 мл вакцини.  
Поради матери Не можна накладати пов’язку, обробляти антисептиками. Необхідно оберігати місце ін’єкції від механічного пошкодження.  
Завершення маніпуліції Шприци, ватні кульки, залишки вакцини в ампулі знезаразь у 0,2% розчині хлорантоїну протягом 4 год.  
Заповнення документації Дані про проведення щеплення запиши в «Історію розвитку дитини» (форма № 112), журнал реєстрації вакцинації та ревакцинації БЦЖ і в «Карту розвитку новонародженої дитини».  

Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 597 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.005 сек.)