АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Правильні відповіді. 1. Згідно з теорією розчинів, при розчиненні мають місце два процеси: руйнування первинної структури (кристалічної

Прочитайте:
  1. E. вірними є відповіді А, С
  2. E. усі перераховані відповіді вірні
  3. Y. Всі відповіді вірні
  4. Варіанти дефіцитної анемії, які зустрічаються частіше у дітей (виберіть всі правильні
  5. Виберіть схожі симптоми в клініці інфекційного та алергічного риніту (виберіть всі правильні
  6. Викликані відповіді
  7. Відповіді на ситуаційні задачі
  8. Відповіді на ситуаційні задачі
  9. ВІДПОВІДІ на тести по ДОГЛЯДУ ЗА ХВОРИМИ
  10. Відповіді на тестові завдання

1. Згідно з теорією розчинів, при розчиненні мають місце два процеси: руйнування первинної структури (кристалічної, аморфної, надмолекулярної) та утворення сольватів – нестійких сполук, продуктів роз­паду з молекулами розчинника (для води такі сполуки називають­ся гідратами). Перший процес є ендотермічним, тобто проходить з поглинанням енергії, а другий - екзотермічним (проходить з виді­ленням енергії). Розчинення амоній нітрату супроводжується зни­женням температури. Це означає, що руйнування кристалічної струк­тури потребує більше енергії, ніж виділяється при утворенні гідра­тів. А при розчиненні сульфатної кислоти, навпаки, виділяється на­багато більше енергії при утворенні гідратів, ніж у першому процесі.

 

2. Якщо водолаз працює на значній глибині, то розчинність азоту повітря, яким він дихає, в нього в крові зростає. Це пов’язано з тим, що зі збільшенням глибини підвищується й тиск. А, як ві­домо, розчинність газів з підвищенням тиску зростає. Коли водолаза піднімати на поверхню без необхідної поступовості, то азот починає виділятися з такою швидкістю, що може викликати розрив судин або їх закупорювання. У літературі наведені випадки загибелі водолазів від кесонної хвороби.

 

3. Визначаємо кількість речовини катіонів Калію та Натрію в 0,25 л розчину:

ν K+ = CK+ . V = 0,04 ммоль/л . 0,25 л = 0,01 ммоль;

ν Na+ = CNa+ . V = 0,64 ммоль/л . 0,25 л = 0,16 ммоль.

Визначаємо об’єми розчинів (1) та (2):

Для приготування 0,25 л потрібного розчину необхідно відібрати піпеткою 10 мл розчину (1) та 80 мл розчину (2), перенести ці об’єми в мірну колбу місткістю 0,25 л, довести рівень розчину дистильованою водою до риски. Готовий розчин перемішати.

 

4. Визначаємо кількість речовини еквівалента кислоти, що містить розчин, який треба приготувати:

Визначаємо масу кислоти:

Визначаємо масу розчину кислоти, який необхідно взяти для приготування заданого розчину:

Розраховуємо об’єм цього розчину:

Отже, для приготування 0,05 л розчину з молярною концентрацією еквівалента сульфатної кислоти 0,35 моль/л треба взяти піпеткою 8,7 мл розчину сульфатної кислоти з масовою часткою 9,3%, перенести в мірну колбу місткістю 50 мл та довести об’єм розчину в колбі дистильованою водою до риски.

 

 


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 338 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)