АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

МАРІУПОЛЬСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Прочитайте:
  1. Державний санітарний нагляд і лабораторний контроль у галузі водопостачання населених місць
  2. МАРІУПОЛЬСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
  3. МАРІУПОЛЬСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
  4. МАРІУПОЛЬСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
  5. НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ОБОРОНИ УКРАЇНИ
  6. Роботи з анатомії рослин в стінах університету св.Володимира.
  7. Стаття 27. Державний нагляд у сфері страхування від нещасного випадку
  8. Університет ім. М.І. Пирогова

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

Маріупольський державний університет

Комплексна контрольна робота

з навчальної дисципліни “Основи анатомії та еволюції нервової системи”

Для студентів спеціальності

6.030103 “Практична психологія”

освітньо-кваліфікаційного рівня “бакалавр”

Затверджено на засіданні кафедри педагогіки та психології

Протокол № від 2011 р

М. Маріуполь 2011

Пояснювальна Записка

Анатомія нервової системи є одним з розділів анатомії людини, в якому розглядаються будова і розвиток головного і спинного мозку, а також периферичної нервової системи, що включає нерви, нервові вузли (ганглії), нервові сплетення і автономну нервову систему. Не маючи знань про будову і розвиток нервової системи, неможливо розібратися у всьому різноманітті функціональних проявів організму людини, включаючи різні форми психічної діяльності.

Дисципліна "Основи анатомії та еволюції нервової системи" ставить за мету засвоєння основ морфології і функцій нервової системи організму людини, необхідних для майбутньої практичної роботи в галузі психології. При вивченні курсу слід дотримуватися принципу цільності організму та його зв'язку з навколишнім середовищем і суспільством. Опанування дисципліни дає чітке уявлення про матеріальну сторону всіх процесів організму й сприяє розумінню єдності живого світу.

В ході вивчення курсу студенти повинні знати загальні відомості про анатомію та фізіологію нервової системи і окремих її складових частин; мати уявлення про будову нервової системи; фізіологічні особливості основних морфологічних структур мозку; особливості будови та функціонування нервових клітин та вміти вільно оперувати теоретичними знаннями курсу; користуватися поняттями, що розкривають суть предмету анатомії та еволюції нервової системи; інтегрувати знання курсу зі знаннями суміжних дисциплін: антропології, порівняльної психології; здійснювати бібліографічний пошук необхідної літератури з анатомії та фізіології; пояснювати сутність методів досліджень анатомії та еволюції нервової системи; орієнтуватись у засобах використання знань анатомії та фізіології в психологічних дослідженнях; вміти крізь призму знань предмету пояснювати нейрофізіологічні основи психічної діяльності людини.

 

 

МАРІУПОЛЬСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ФІЛОЛОГІЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

 

 

Спеціальність 6.030103 – ПРАКТИЧНА ПСИХОЛОГІЯ

 

Освітньо-кваліфікаційний рівень – “бакалавр”

 

 

Варіант 1.

 

1. Визначення "Анатомії та еволюції нервової системи" як навчальної дисцип­ліни, її завдання, взаємозв'язок з іншими дисциплінами.

 

2. Головний мозок: загальний огляд, розвиток, стовбур.

 

3. Парасимпатична частина автономної нервової системи.

 

 


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 481 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.002 сек.)