АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Розділ 2 Загальна фізіологія

Прочитайте:
  1. IІІ. Загальна фармакологія
  2. Анатомія та фізіологія дихальної системи
  3. Анатомія та фізіологія дихання
  4. АНАТОМІЯ, ФІЗІОЛОГІЯ І ГІГІЄНА НЕРВОВОЇ СИСТЕМИ
  5. АОРТА. ГІЛКИ ДУГИ АОРТИ. ЗАГАЛЬНА І ЗОВНІШНЯ СОННІ АРТЕРІЇ.
  6. Блок 5. Загальна міологія (м’язова система). М’язи та фасції спини, грудної клітки, діафрагми, живота, шиї і голови.
  7. Будова, топографія і фізіологія травлення в багатокамерному шлунку
  8. Введення у фізіологію. Фізіологія збудливих структур
  9. Геноми майже всіх відомих РНК-вмісних вірусів – це лінійні молекули, які можна розділити на 3 групи.
  10. Дослід 1. Загальна дія тепла на організм

В розділі надаються відомості про систему регуляції фізіологічних функцій.

Тема 9. Роль ЦНС в регуляції фізіологічних функцій.

Показана роль центральної та вегетативної нервової системи у регуляції фізіологічних функцій. Надані приклади фізіологічно активних речовин, які синтезуються в нормі у здоровій нервовій системи. Наводяться приклади виробництва деяких фізіологічно активних речовин у біотехнологічній промисловості.

Тема 10. Фізіологія вегетативної нервової системи.

В лекції наведені відомості на розподіл вегетативної нервової системи. На прикладі шклунково-кишкового тракту показано регуляторний вплив периферійних вузлів вегетативної нервової системи. Наводяться приклади регулювання вегетативної нервової системи.

Тема 11. Фізіологія сенсорних системи організму.

В лекції надаються відомості про основні сенсорні системи організму. Наводяться приклади шостої системи відчуттів: неспецифічної рецепторної системи, яка була відкрита у 1972 році.

Тема 12. Фізіологія ендокринних залоз.

Наводяться основні відомості про гормональну систему організму. Її роль у регуляції фізіологічних функцій. На прикладі окремих гормонів показана можливість біотехнології у відтворенні втрачених гормональних функцій.

Тема 13. Фізіологія імунної системи.

В лекції наведено основні положення імунології. Показана імунна система, як система клітин крові, тканин та система комплименту. Коротко дана характеристика антитілам.

Тем а 14. Фізіологія шкіри.

Матеріал лекції присвячено опису шкіри, як окремого органу, або системи із своїми властивостями і функціями. Надані відомості по збереженню функцій шкіри та можливому їх відтворенню. Надаються відомості про штучну шкіру та шкіру відновлену за допомогою методів біотехнології.

Розділ 3. Частна фізіологія

Розкривається фізіологія окремих функціональних систем (дихання, серцево-судинної тощо).

Тема 15. Фізіологія м’зової системи.

Тема лекції присвячена питанням рухового апарату людини. Показана роль фізичного навантаження на м’язи. Даються відомості по скороченню м’язів, роль кальції та інших елементів. Розглядається питання про стимуляцію росту м’язів.

Тема 16. Фізіологія крові.

Кров – сполучна тканина організму. Яка виконує багато функції. В лекції розглядаються основні функції крові та можливість їх відтворення за рахунок речовин, що отримуються в біотехнологічній промисловості.

Тема 17. Фізіологія серцево-судинної системи

В лекції наведено значення, функції та механізми дії серцево судинної системи. Показана роль окремих сполук у виконанні функцій крові. Даються приклади виробництва окремих сполук для медицини.

Тема 18. Фізіологія дихання

В лекції по фізіології дихання наведені відомості про зовнішнє та тканинне дихання. Показана механізми транспорту кисню. Окремо розглядається синтез сурфактантов та їх роль у процесі дихання

Тема 19. Фізіологія системи травлення

При розгляді системи травлення наводяться відомості про механізм пересування та подрібнення їжі, роль мікрофлори у травленні. Показані наслідки дисбактеріозів. Наводяться приклади використання пробіотиків.

Тема 20. Фізіологія системи виділення

В лекції наведені джерела виникнення токсинів в організмі людини. Показано їх вплив на працездатність та стан людини.

Перераховуються всі органи та системи, які впливають на виділення продуктів обміну з організму людини. Наводяться приклади використання сорбентів для зменшення впливу шкідливих продуктів обміну на стан людини. Наводяться приклади лазні та занять спортом для покращення процесу виділення токсинів з організму людини.

Тема 21. Терморегуляція

Одна із постіно діючих функцій організму, що забезпечує виживання в широкому диапозоні температур. Наведені механізми підтримки організма в різних температурних умовах. Показана можливість корекції цієї функції.

 


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 396 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)