АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ПРОГРАМА НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ

Прочитайте:
  1. ГРВІ з легкими катаральними явищами. Копрограма та бак. посів калу без патології. Який
  2. Діагностична програма.
  3. Для підготовки до підсумкового модульного контролю (модуль 2) з дисципліни «неврологія»
  4. Для проведення навчальної практики № 4
  5. з дисципліни « Анатомія і еволюція нервової системи»
  6. З навчальної дисципліни «Фармакологія та медична рецептура»
  7. З навчальної дисципліни«Фармакологія та медична рецептура»
  8. Завдання на самостійну роботу з навчальної дисципліни.
  9. Заст.директора з навчальної роботи
  10. ЗМІСТ ДИСЦИПЛІНИ

 

Зм-1: ВСТУП ДО ДИСЦИПЛІНИ Предмет і завдання клінічної фармакології. Види дії лікарських речовин. Чутливість тварин до ліків. Правила роботи та техніки безпеки при виконанні лабораторних досліджень на кафедрі фармакології та токсикології тварин. Виписування рецептів на різні лікарські форми. Принципи виписування рецептів на різні лікарські форми.

ЗМ-2: ЗАСТОСУВАННЯ ХІМІОТЕРАПЕВТИКІВ ПРИ ІНФЕКЦІЙНИХ ЗАХВОРЮВАНЯХ Стратегія і тактика антибіотикотерапії. Особливості фармакологічної дії сульфаніламідів в комплексі з триметопримом. Особливості дії антибіотиків груп: пеніциліну, стрептоміцині. Препарати першого і другого вибору групи сульфаніламідів при бактеріальних ураженнях. Принципи вибору препарату першого призначення при бронхопневмоніях і ентеритах. Фторхінолонів, цефалоспоринів, авермектину. Застосування антибіотиків при бактеріальних ураженнях органів дихання і шлунково-кишкового каналу.

Зм-3: ПРОТИВІРУСНІ ПРЕПАРАТИ Характеристика вірусів і особливості противірусних препаратів. Механізми дії. Вибір препарату залежно від вірусних захворювань. Класифікація імунних препаратів механізм дії. Особливості терапії при вірусних інфекціях. Класифікація і механізм дії імуностимуляторів та імуномодуляторів

Зм-4: ФАРМАКОТЕРАПІЯ ПРИ РОЗЛАДАХ ФУНКЦІЇ ЦЕТРАЛЬНОЇ НЕРВОВОЇ СИСТЕМИ Аналептики групи кофеїну, камфори. Нейролептики – заспокійливі, транквілізатори, седативні. Стимулятори ЦНС, застосування стреспротекторних препаратів особливості у тварин різних видів. Застосування препаратів в умовах технологічних стресів.

Зм-5: ФАРМАКОТЕРАПІЯ ПРИ ХВОРОБАХ ОРГАНІВ ТРАВЛЕННЯ Румінаторні, проносні, пробіотики, хіміотерапевтики. Вибір хіміотерапевтиків оптимальної дії при бактеріальних і протозойних хворобах травного каналу. Симптоматична терапія при розладах функції шлунково-кишкового каналу.

Зм-6: ФАРМАКОТЕРАПІЯ ПРИ ХВОРОБАХ ОРГАНІВ ДИХАННЯ Відхаркувальні препарати, бронхолітики, хіміотерапевтикигрупи антибіотиків і сульфаніламідів. Характеристика бронходілятаторів їх ефективність застосуванняь у поєднанні з хіміотерапевтиками при бактеріальних ураженнях органів дихання. Допоміжна терапія при ураженні дихальної системи.

Зм-7: ФАРМАКОТЕРАПІЯ ПРИ гінекологічних захворюванях Препарати гестагенної та ектрагенної дії. Лікування при маститах і метритах. Стимулятори багатопліддя, фармакологічні препарати при хворобах яєчників. Препарати для індукції родів. Фармактерапія при ендометритах. Утеротонізуючі препарати. Застосування протимаститних препаратів в лактаційний та сухостійний періоди. Особливості лікування маститів в лактаційний і сухостійний періоди утерорелаксанти, утеротонічні препарати.

 

 


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 353 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)