АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Еталони відповідей до задачі №7

Прочитайте:
  1. Б. Задачі для самоконтролю.
  2. Б. Ситуаційні задачі.
  3. Б. Ситуаційні задачі.
  4. Б. Ситуаційні задачі.
  5. Б. Ситуаційні задачі.
  6. Б. Ситуаційні задачі.
  7. Б. Ситуаційні задачі.
  8. Б. Ситуаційні задачі.
  9. Б. Ситуаційні задачі.
  10. Б. Ситуаційні задачі.

1. Пологи перші термінові II період пологів. Загроза розриву промежини. Виконати епізіотомію

2. Студент демонструє на фантомі біомеханізм пологів при передньому виді потиличного передлежання.

Розрізняють чотири моменти біомеханізму пологів.

І момент — згинання голівки (flexio capitis). Голівка робить поворот навколо поперечної осі. У період розкриття голівка встав-ляється (або притискується) до входу в малий таз, стріловий шов розміщений у поперечному або в одному з косих розмірів таза. Заднє тім'ячко при передньому виді потиличного передлежання є провідною точкою. У результаті згинання голівка вставляється у таз найменшим розміром (малим косим — 9,5см).

ІІ момент — внутрішній поворот голівки (rotatio capitis interna). Голівка робить поступальний рух уперед (опускається) й одно-часно повертається навколо поздовжньої осі. При цьому потилиця (і заднє тім'ячко) повертається наперед, а лоб (і переднє ті-м'ячко) — назад. Стріловий шов, розміщений у поперечному (або трохи косому) розмірі входу в таз, поступово змінює положе-ння. Коли голівка опускається в порожнину таза, стріловий шов переходить у косий розмір: при І позиції — в правий косий, при ІІ — у лівий. У виході з таза стріловий шов вставляється в його прямому розмірі. Вставленням стрілового шва в прямий ро-змір виходу з таза внутрішній поворот голівки закінчується; при цьому опущене заднє тім'ячко обернене прямо до симфізу.

ІІІ момент — розгинання голівки (extensio capitis). Коли зігнута голівка досягає виходу з таза, вона натрапляє на опір м'язів та-зового дна. М'язи тазового дна чинять опір просуванню голівки і сприяють її розгинанню. Під впливом переймів і потуг голівка, що народжується, розгинається. Розгинання відбувається після того, як ділянка підпотиличної ямки підійде під нижній край симфізу (виникає точка фіксації). Навколо цієї точки фіксації голівка розгинається; при розгинанні прорізуються лоб, личко і підборіддя, тобто народжується вся голівка. При передньому виді потиличного передлежання точкою фіксації є ділянка підпо-тиличної ямки.

ІV момент — внутрішній поворот тулуба і зовнішній поворот голівки (rotatio trunci interna et rotatio capitis externa). Голівка піс-ля народження повертається личком до правого або лівого стегна роділлі залежно від позиції: при І позиції личко повертається до правого, при ІІ — до лівого стегна. Зовнішній поворот голівки залежить від внутрішнього повороту плечиків. Плечики всту-пають у таз у поперечному або трохи косому розмірі; у порожнині таза починається поворот плечиків, і вони переходять у ко-сий розмір. На дні таза внутрішній поворот плечиків закінчується поперечним розміром, вони вставляються в прямий розмір виходу з таза (1 плечико — до симфізу, 2 — до крижів). Поворот плечиків передається голівці; коли плечики вставляються в прямий розмір виходу з таза, личко повертається до стегна роділлі.


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 394 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.002 сек.)