АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Користування кувезом

Прочитайте:
  1. Оволодіння навиками користування інструментами для введення ліків ректально, нанесення ліків на шкіру, в рубець, на слизові оболонки.

Проблема. Недоношені та діти з патологією новонародже­них потребують ретельного, особливого догляду та обережного маніпулювання, що і досягається перебуванням їх в кувезах.

Показання. Недоношеність II—III ступенів, хвороби ново­народжених.

Протипоказання. Відсутні.

Виконавець. Медична сестра пологового будинку та медич­на сестра відділення патології новонароджених.

Місце проведення. Пологовий будинок, дитячий стаціонар.

Оснащення робочого місця. Кувез, лампа ультрафіолетово­го опромінювання, 0,2 % розчин дезактину для знезараження кувезу, стерильні ганчірки для протирання кувезу.

І. Попередній етап.

Підготовка медсестри. Медичному працівникові одягну­ти халат, шапочку, маску. Гігієнічна обробка рук.

Підготовка предметів догляду. Перед використанням ку­вез продезінфікувати. Дезінфекцію слід здійснювати поза ме­жами дитячої палати згідно з інструкцією виробника, в спе­ціальному і добре провітрюваному приміщенні. Після дезін­фекції заповнити водяний бачок зволожувача, поставити мар­леві фільтри, вмикнути в електромережу. Зберігати в кувезі постійну температуру 31—35 °С, вологість 60—80 %, концент­рацію кисню ЗО—40 %.

Підготовка дитини. Роздягнути дитину, залишивши під- гузник.

II. Основний етап.

1. Відкрити верхню кришку кувезу та помістити дитину.

2. Надавати допомогу за показаннями.

3. При догляді за дитиною в кувезі, користуватися бокови­ми отворами.

III. Завершальний етап.

1. Продезінфікувати кувез за інструкцією виробника.

2. Перед дезінфекцією кувезу його треба вимкнути з ме­режі. Спорожнити водяний бак зволожувача кувезу, змінити марлеві фільтри отворів кабіни, через які в кувез засмоктуєть­ся повітря.

3. Ганчірку змочити в дезінфекційному розчині (3 % розчин переоксиду водню з 0,5 % розчином мийної речовини), віджа­ти і двічі протерти з інтервалом 15 хв внутрішні поверхні кабі­ни кувезу, поличку, матрац, а потім ручки кувезу.

4. Після цього кришку кувезу закрити, експозиція дії де­зінфекційних засобів 60 хв.

5. Через 1 год кувез відкрити і двічі протерти його стериль­ною ганчіркою, добре змоченою у стерильній дистильованій воді. Всі поверхні добре витерти.

6. Увімкнути лампу ультрафіолетового опромінювання. Розташувати її таким чином, щоб відстань до кувезу була 0,5 м і промені світла були направлені в кабіну відкритого кувезу. Кувез провітрюється. Опромінювання триває 30 хв.

7. Потім кришку кувезу закрити, увімкнути його в мережу

і витримувати 5 год.

8. У зволожувальну систему кувезу двічі залити дистильо­вану воду — 3—3,5 л. На всі отвори кабіни покласти марлеві фільтри.

Примітка. Висока температура і вологість в кувезі сприя­ють швидкому розмноженню бактерій. Тому дезінфікуються кувези колені 2 дні, а дитину перекладають в другий кувез, який вже вимитий і провітрений. На кожний кувез зробити паспорт, де записати про дезінфекцію.

Увага! При перебуванні дитини в кувезі дотримуватись обе­режного маніпулювання та ретельного догляду за нею.

 


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 1515 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)