АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

А.Розміри тазу нормальні.

В.Перший ступінь звуження.

С.Другий ступінь звуження.

D.Третій ступінь звуження.

Е.Четвертий ступінь звуження.

 

84. У вагітної при пологах, що перебігали без ускладнень, народився живий хлопчик масою 3400 г,довжиною 52 см. При народженні: СБ ясне, ритмічне до 136 уд./хв, дихання самостійне, шкіра тіларожева, акроціаноз, рухи активні, здійснює опір при витягуванні кінцівок, при подразненні стопихлопчик забрав ніжку, закричав. Оцініть стан новонародженого за шкалою Апгар.

А. 10 балів.

В. 9 балів.

С. 8 балів.

D. 7 балів.

Е. 6 балів.

 

85. У пологовий будинок поступила повторновагітна в 37 тижнів вагітності, яка скаржиться, що погано відчуває рухи дитини. З анамнезу відомо, що в 11-12, 16-18 тижнів лікувалась в стаціонарі з приводу загрози переривання вагітності. В 32 тижні діагностовано плацентарну недостатність за допомогою УЗД. При аускультації –серцебиття приглушене, до 100 в хвилину. Виконали амніоскопію – навколоплідні води зеленуваті. Визначити тактику лікаря:

A Пролонгувати вагітність і визначити біофізичний профіль плоду

B.Пролонгувати вагітність та проводити антигіпоксичну терапію

C. Термінове пологовирішення

D.Кардіомоніторний контроль в динаміці на протязі тижня

E.Проводити амніоскопію 1 раз в 3 дні.

 

86.У першородячої відмічаються перейми протягом 4 годин. Навколоплодові води не відходили. При вагінальному дослідженні: піхва вільна, шийка матки згладжена, розкриття вічка 4 см, плодовий міхур цілий. Голівка плода притиснена до входу в малий таз, стрілоподібний шов в правому косому розмірі, мале тім'ячко зліва блище до лона. Мис не досягається. Вкажіть період пологів: І
А. Прелімінарний період.

В.Період розкриття

С. Період згнання.
D. Послідовий період

Е. Предвістники пологів.

 

87. Доношена дитина народилась в стані асфіксії середнього ступеню важкості. Після проведення первинної реанімаційної допомоги дихає самостійно, серцебиття 120 уд/хв., спостерігається ціаноз шкіри. Якою повинна бути подальша тактика лікаря?

А. Провести інтубацію.

В. Провести додаткову оксигенацію.

С. Провести непрямий масаж серця.

D. Відсмоктати слиз із верхніх дихальних шляхів.

Е. Провести допоміжну вентиляцію легенів.

 

88. Повторнородящая 25 років надійшла з активною пологовою діяльністю. Дані піхвового дослідження: шийка матки згладжена, відкриття маткового вічка на 5 см. Плодового міхура немає, у піхві визначаються обидві ніжки плоду, сідниці не досягаються. Про яке передлежання плоду можна думати?

А. Змішане сідничне

В.. Колінне.


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 491 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)