АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

При серодіагностиці грипу

Прочитайте:
  1. Вірогідний випадок інфекції, що спричинена вірусом грипу А (H1N1 Каліфорнія)
  2. Вірус грипу C
  3. З метою визначення типу виділеного малоактивного вірусу парагрипу використовують
  4. Лікування грипу А (H1N1 Каліфорнія) в стаціонарних умовах легких неускладнених форм
  5. ПРОТОКОЛ ДІАГНОСТИКИ ТА ЛІКУВАННЯ ГРИПУ У ДІТЕЙ
Діагностикум Розведення сироватки Конт-роль сиро-ватки
1:10 1:20 1:40 1:80 1:160
Вірус грипу А (Н3N2)     +     +     -     -     -     -
  + + + + - -
Вірус грипу В   +   -   -   -   -   -
  + - - - - -

 

Робота 4. Вивчіть анотації, розгляньте препатати, заповніть протоколи.

 

Протокол 4.1. Препарати для специфічної профілактики і терапії ГРВІ.

Назва препарату Склад Показання для використання Який вид імунітету (за походженням) створюється в організмі після введення?

 

Протокол 4.2. Препарати для лабораторної діагностики ГРВІ.

Назва препарату Склад Показання для використання В якому методі лабораторного дослідження використовується і на якому етапі?

 

АНОТАЦІЇ

до діагностичних та лікувально-профілактичних препаратів до теми:: „ Ортоміксовіруси. Параміксовіруси. Лабораторна діагностика грипу, парагрипу, РС-інфекції, кору та паротитної інфекції. Лабораторна діагностика короновірусної та аденовірусної інфекції.”

Діагностикум еритроцитарний коровий антигенний. Використовується для серодіагностики кору в РГГА.

Типоспецифічні грипозні сиворотки: НОN1, H1N1, H2N2, H3N3, B і С. Містить антитіла до одного з серотипів вірусу парагрипа. Використовуються для ідентифікації та визначення типової приналежності (серотипування) вірусів грипу. Можуть бути використані в реакції гальмування гемаглютинації (РГГА) та в реакції зв‘язування комплементу (РЗК).

Типоспецифічні парагрипозні сиворотки. Містить антитіла до одного з серотипів вірусу парагрипа. Використовуються для ідентифікації та визначення типової приналежності (серотипування) вірусів парагрипу. Можуть бути використані в реакції гальмування гемаглютинації (РГГА) та в реакції нейтралізації (РН).

Сухі типоспецифічні грипозні діагностикуми. Уявляє собою алантоїсну рідину курячих ембріонів, що містить інактивований вірус грипа та вусушену під вакуумом. Діагностикуми є штамоспецифічними. Готуються окремо для кожного типу вірусу грипа А (Н0N1), A1 (H1N1), A2 (H2N2, H3N2 і т.і.), В, С. Використовуються для постановки РГГА при визначенні кількості антитіл (серодіагностики) в сироватках крові людей, при визначенні приросту антитіл в парних сироватках людей, що перехворіли грипом або імунізовані проти грипу.

Жива грипозна вакцина. Готується із алантоїсної рідини курячих ембріонів, інфікованих вакцинними штамами віруса грипу основних серотипів. Вакцину вводять через ніс або через рот. Використовують для специфічної профілактики грипу за епідпоказникам.

Інактивована грипозна вакцина містить вбиті віріони вакцинного штаму вірусу грипу. Використовується для створення активного імунітету за епідеміологічними показниками. Вводиться інтраназально.

Хімічна грипозна вакцина містить антигени вірусу грипу, що мають імуногенні властивості. Використовується для профілактики за епідеміологічними показниками. Вводиться на слизову носу.

Лікувально-профілактична полівалентна грипозна сиворотка. Отримана шляхом гіперімунізації коней вірусами грипу різних серотипів. Містить антитіла проти різних серотипів вірусу грипу. Застосовується інтраназально з метою профілактики і лікування грипу на початку захворювання.

Протигрипозний донорський імуноглобулін. Готується із сиворотки крові донорів, імунізованих живою грипозною вакциною типів А і В. Використовується для прфілактики і лікування грипу в епідемічних вогнищах.

Вакцина корова жива. Готується із атенуйованого штаму віруса кору. Використовується внутрішньом’язево для планової специфічної профілактики.

Протикоровий імуноглобулін – препарат отриманий з крові людини (донорської, плацентарної, абортивної) шляхом фракціонування. Містить антитіла різної специфічності, в тому числі до вірусу кору, що виникають в результаті захворювання на кір в дитячому віці. Використовується для серопрофілактики захворювання.

Жива поротитна вакцина містить атенуйований штам вірусу паротиту. Використовується для планової та ектреної профілактики.

Людський лейкоцитарний інтерферон. Родина білків різного призначення, продукованих лейкоцитами людини у відповідь на антигенну стимуляцію. Противірусною активністю володіє g-інтерферон. На даний час проводиться за допомогою рекомбінантної технології. Використовують для профілактики та лікування грипу та інших вірусних респіраторних захворювань.

Ремантадин - хіміопрепарат адамантанового ряду, інгібуючий окремі стадії біосинтезу віруса грипу в клітинах хазяїна. Призначається для профілактики та лікування грипа в перші 2 доби захворювання.

ПРИКЛАДИ ТЕСТОВИХ ЗАВДАНЬ:


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 617 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)