АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Спостерігається гіперемія статевого апарату, шийка матки відкрита,

96. Сильна секреція слизу матковими залозами. У самок змінюється склад крові, кількість молока, переважають проліферативні процеси в статевій і других системах організму: Тічка

97. Що відбувається з жовтим тілом при настанні вагітності? Жовте тіло стає тимчасовою залозою внутрішньої секреції і починає продукувати гормон прогестерон, який перешкоджає дозріванню нових фолікулів, викликає підготовку слизової оболонки матки до нідації зародка та розвитку плаценти, сприяє розвитку вагітності і розростанню залозистої тканини молочної залози.

98. Під впливом чого розривається дозрілий фолікул? Розрив фолікула відбувається через 24-36 годин після надходження у кров лютропіну.

99. Як називається статевий цикл при відсутності тічки? Анестеральний

100. Тривалість тічки у корови: 2-5 діб

101. Час овуляції у вівці: під кінець першої доби охоти(через 24-32 год від початку охоти).

102. Яка тривалість охоти у свині? 48 год

103. Які інструменти використовують при введенні сперми кобили? За допомогою катетера і шприца, також за допомогою скляних ампул.

104. Яка доза нерозбавленої сперми для одноразового введення вівцематкам? Доза нерозрідженої сперми на одне осіменіння – 0,05 мл; у дозі сперми повинно міститися не менше 80 млн активних сперміїв.

105. Яка тривалість стадії рівноваги у кобили? Від 4 до 17 діб.

106. В якій послідовності протікає стадія збудження? Стадія збудження – проявляється послідовними змінами таких ознак: тічки, загального збудження, статевої охоти, овуляції.

107. Чим характеризується охота у корів? З*являється потяг до самця – при наближені до нього, приймає позу для статевого акту і допускає сатку.

108. В яку стадію статевого циклу ознаки феноменів відстуні, відношення самки до самця байдуже, в яєчниках є фолікули і жовті тіла. Стадія зрівноваження.

109. Як називається статевий цикл при відсутності овуляції? Ановуляторний

110. Тривалість тічки у вівці. 1-2 доби

111. Яка тривалість охоти у корови? 3-36 год

112. Оптимальний час осіменіння свиноматок? В час охоти. Охота триває в середньому 48 год.

113. Які інструменти використовують при ректо-цервікальному методі введення сперми коровам? Осіменяють за допомогою стерильних одноразових полістиролових чи скляних інструментів (одноразові піпетки, шприц), якщо сперма заморожена у пайєтах, то використовують металевий катетер Кассу, захисний чохол з поліпропілену, фіксаційні кільця.

114. Які інструменти використовують при введенні сперми свиноматкам фракційним методом? Використовують спеціальний ампельний прилад, термос-прилад або універсальний зонд УЗК-5.

115. Яка тривалість статевого циклу у корови (в середньому)? 18-22 доби

116. Чим характеризується тічка у корів? Почервоніння і набухання слизової оболонки присінку і піхвової частини шийки матки. Канал шийки матки буває розкритим і через нього у піхву витікає спочатку склоподібно-прозорий, рідкий, а під кінець тічки більш в*язкий, жовтуватий, мутнувато-білястий слиз, що володіє бактеріостатичними та бактерицидними властивостями.

117. В яку стадію статевого циклу ознака феноменів послаблюється, на місці розірваного фолікула розвивається жовте тіло, знижується гіперемія статевого апарату? Стадія гальмування.

118. Коли розсмоктується жовте тіло якщо не наступить вагітність? Якщо запліднення не наступило, то сформоване жовте тіло вже з 10-13-го дня починає поступово втрачати гормональну активність і розсмоктується.

119. Тривалість тічки у свині: 1-6 (2-3) доби

120. Як називається статевий цикл при відсутності охоти? Алібідний

121. Час овуляції у кобил: на 3-тю добу охоти

122. Час осіменіння овець: в час охоти, збігається з тічкою

123. Які інструменти використовуються при візо-цервікальному введення сперми коровам? Шприц-катетер, піхвове дзеркало.

124. Яка доза сперми для однократного введення свиноматкам при нефракційному методі? Доза розрідженої сперми на одне осіменіння – 1мл/кг маси тварини, але не більше 150 мл із вмістом у ній 4млрд активних сперміїв.

125. Яка тривалість статевого циклу у свині (в середньому)? 19-21 доба

126. В яку стадію статевого циклу ознаки феноменів відсутні, відношення самки до самця байдуже, в яєчниках фолікули і жовті тіла? Стадія зрівноваження.

127. Коли здійснюється закладка яйцеклітини?

128. Яка тривалість стадії гальмування у корів? 1-3 дні

129. Як називається статевий цикл при відсутності загальної реакції? Ареактивний

130. Час овуляції у молодих свинок: на 2-гу добу охоти

131. Яка тривалість охоти у вівці? Збігається з тічкою (1-2 доби)

132. Оптимальний час осіменіння кобил: в час охоти (охота 4 ступеня)

133. Які інструменти використовують при мано-цервікальному методі введення сперми коровам (розфасовані в необлицьованих гранулах)? Використовують полімерні інструменти одноразового використання (піпетки-катетери, рукавиці), які випускаються стерильними у спеціальній упаковці.

134. Яка доза розбавленої сперми однократного введення вівцематки? Доза розрідженої сперми становить 0,1–0,15мл; у дозі сперми повинно міститися не менше 80 млн активних сперміїв.

135. Яка тривалість статевого циклу у кобили (в середньому)? 20-22 доби

136. Чим характеризується статеве збудження у корів? Корова стає неспокійною, не лягає, реве, вигинає спину, підіймає хвоста, втікає із стада; її очі блищать, у неї знижується апетит і надій, молоко стає подібним до молозива і володіє послаблюючою дією, дещо знижується жива маса тварини. На пасовищі чи під час прогулянки корова плигає на інших корів, дозволяє іншим тваринам плигати на неї.

137. Коли жовте тіло зазнає зворотних змін у жеребних кобил? Коли жовте тіло виробляє прогестерон в недостатній кількості

138. Як називається статевий цикл при відсутності охоти? Алібідний

139. Яка тривалість статевого циклу у корови? 18-22 доби

140. Тривалість тічки у кобили: 4-20 діб

141. Час овуляції у дорослих свиней: на 2-гу добу охоти

142. Яка тривалість охоти у кобили? 2-12 діб

143. Оптимальний час осіменіння корів: в час охоти

144. Які інструменти використовують при введенні сперми свиноматкам нефракційним способом? Осіменіння проводять за допомогою поліетиленового (ПОС-5) або скляного приладу з гумовими трубками.

 


Дата добавления: 2016-03-26 | Просмотры: 574 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.006 сек.)