АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Піридоксину гідрохлорид (pyridoxini hydrochloridum)

Форми випуску: таблетки 0,002 - 0,005 – 0,01 г; ампули по 1 мл 1 - 5 % розчину.

Призначають всередину після їди по 1 таблетці на день з профілактичною метою, з лікувальною метою всередину 0,02 г 1 – 2 рази на день, парентерально.

застосування: при токсикозах вагітності, гіпохромних анеміях, лейкопеніях, гепатитах, холецис­титах, ранніх колагенозах, рахіті, для підсилення скоротливої діяльності міокарда, при патології центральної і периферичної нервової системи (паркінсонізм, радикуліт, неврит, невралгія), при дерматитах, цукровому діабеті, при призначенні антибіотиків, препаратів групи ізоніазиду.

побічні ефекти: шкірні висипи; з обережністю необхідно застосовувати у хворих на виразку шлунка та дванадцятипалої кишки (підвищує кислот­ність шлункового соку), при тяжких ураженнях печінки, ішеміч­ній хворобі серця.

 

Вітамін В12 (ціанокобаламін, антианемічний вітамін).

Ціанокобаламін необхідний для нормального кровотворення. Він відіграє важливу роль у використанні організмом амінокислот, в утворенні холіну та нуклеїнових кислот, нормалізації жирового обміну в печінці.

Нестача ціанокобаламіну в організмі спостерігається при вживанні переважно рослинної їжи, а також у разі анацидного і гіпоацидного гастриту, ентероколіту.

Гіповітаміноз: перніціозна анемія, глосит, стоматит, ентерит, затримка росту,

дистрофічні і атрофічні процеси в слизових оболонках, спинному та головному мозку.

Препарати – ціанокобаламін, оксикобаламін - широко використо­вуються для лікування перніціозних, мегалобластичної та інших анемій, при променевій хворобі, захворюваннях печінки, поліневритах, радикулітах, мігрені, шкірних захворюваннях.

 

вітамін Вс (кислота фолієва, антианемічний вітамін).

Фолієва кислота необхідна для нормального утворення клітин крові, включаючи процеси дозрівання мегалобластів і утворення нормобластів. Стимулює еритропоез, бере участь в синтезі амінокислот, нуклеїнових кислот, пуринів. Утворюється мікрофлорою організму людини.

Гіповітаміноз: макроцитарна анемія, лейкопенія, тромбоцитопенія, гінгівіт.

Препарат – фолієва кислота - призначається при аліментарній макроцитарній анемії, мегалобластичній анемії у вагітних і дітей, променевій хворобі, хронічному алкоголізмі, хронічних гастроентеритах, дерматозах.

вітамін С (кислота аскорбінова, протицинготний вітамін).

Фізіологічна роль кислоти аскорбінової зумовлена її участю в окисно-відновних процесах. Вона зменшує проникність судин і кровоточивість, підвищує зсідання крові, стимулює синтез протромбіну, антитіл, колагену, інтерферону, підвищує захисні сили організму, необхідна для нормального тканинного обміну та тканинного дихання, стимулює регенерацію тканин, сприяє утворенню хрящів, кісток, дентину зубів, засвоєнню глюкози. Вітамін С необхідний для всмоктування заліза із травного каналу, для перетворення фолієвої кислоти, він відновлює функцію лейкоцитів, проявляє протизапальні, антиоксидантні та антирадикальні властивості, підвищує антитоксичні властивості печінки.

Гіпо- і авітаміноз: цинга (скорбут), в’ялість, стомлюваність, зниження імунітету, підвищена ламкість капілярів, кровоточивість, кровотеча з ясень, розхитування та випадіння зубів, анемія (дефіцит фолієвої кислоти).

ПРЕПАРАТ.


Дата добавления: 2016-06-06 | Просмотры: 342 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)