АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Матеріали контролю

основного етапу заняття.

А)відпрацювання навичок:

1. Визначати силу нервових процесів коректурним методом;

2. Провести практичні роботи по вироблення у людини зіничного рефлек­су на дію дзвінка та на слово "дзвінок" та асоціативний або мовний експеримент

3. Розв`язувати ситуаційні задачі

Б) вирішення ситуаційних задач:

Завдання 1. У собаки видалили потиличну ділянку кори великих півкуль. Укажіть, чи будуть у такої собаки вироблятись умовні рефлекси на світлові подразники і чому.

Завдання 2. Дві людини йшли по проїжджій частині дороги. Несподівано позаду пролунав різкий сигнал автомобіля. Одна людина швидко відскочила в бік, а інша залишилась на місці. Поясніть, чому на один і той же подразник люди реагували по-різному. Які зміни основних нервових процесів могли викликати неоднакову поведінку людей? Назвіть види умовного і безумовного гальмування рефлексів.

Завдання 3. Чому у дітей – дошкільнят в режимі д\ня передбачений обов`язковий сон?

Завдання 4. У собаки вироблений міцний умовний рефлекс, але протягом кількох місяців його не випробовували. Яка реакція буде на умовний подразник? Чому?

Завдання 5. Як пояснити наші поведінкові реакції протягом дня (наприклад, почергове виконання гігієнічних процедур вранці, поведінку на заняттях тощо) з точки зору проявів різних видів гальмування?

Завдання 6. Наведіть приклади дії різних видів гальмування з повсякденного життя.

 

3. Матеріали методичного забезпечення основного етапу заняття.


Дата добавления: 2015-07-17 | Просмотры: 317 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)