АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Привітання. Вступ

 

 

Сьогодні я вам розповім страшну таємницю. Таємницю, тому що всі лікарі світу знають про це, але мовчать. Страшну, тому що через це гинуть міліони людей. Я сподіваюсь на вашу щирість і відкритість, і думаю, що у нас буде досить жвава дискусія з сьогоднішньої теми.

 

2. Отже, почнемо. І у мене зразу ж до вас є питання. Скажіть, будь ласка, де молодь найчастіше знайомиться з новими людьми? (на дискотеці). Отже давайте розглянемо малюнок де зображена дискотека (слайд 3) Подивіться на цей зал. Люди тут зайняті кожен своєю справою. Придивіться уважно до них. Двоє з них ВІЛ інфіковані. Знайдіть їх на малюнку. (після довгих спроб діти приходять до висновку, що зовні ніяк не можна знайти інфіковану людину, тому що вона нічим не відрізняється від інших). Отже ніколи не можна біти впевненим, що людина, з якою ти щойно познайомився, не є ВІЛ інфікованою. Звичайно ж перед тим, як знайомитись, ти не питаєш, чи є в людини довідка про те, що вона не є носієм страшної інфекції. Отже у Сніда є всі шанси швидко поширюватись, особливо серед молоді.

 

3. Що ж таке ВІЛ та СНІД. (слайд 4) уже болем 25 лет эпидемия.

С – синдром П - приобретенного И - иммунного Д - дефицита
В - вирус И - иммунодефицита Ч - человека

 

 

(слайд 5 - 6) Как работает ВИЧ? Руйнує імунну систему людини і людина помирає від хвороби. Туберкулез (1 место на Украине), рак, пневмония.

(слайд 7) Де знаходиться СНІД? Кров, молоко матері, сперма, вагінальна рідина.

(слайди 8 – 10) Как передается ВИЧ?

 


4. Приклад передачі ВІЛ статевим шляхом.

Вспомним листики с росписями в начале. У кого-то на листике стоит маленькая точка. Встань, у кого есть. Представьте, что ВИЧ передается через роспись. Встань те, кто ему расписывался или кому он расписывался. И так далее. Теперь те кто им расписывался или кому они расписывались. В итоге стоит весь класс.


Дата добавления: 2014-12-11 | Просмотры: 454 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)