АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Ревматологія

1. Гостра ревматична лихоманка. Визначення. Роль стрептококової інфекції та імунологічної реактивності у розвитку гострої ревматичної лихоманки. Клініка. Особливості лікування. Первинна та вторинна профілактика.

2. Хронічна ревматична хвороба серця. Класифікація. Клінічні прояви. Критерії діагностики. Значення лабораторних та інструментальних методів дослідження. Диференціальний діагноз. Ускладнення. Лікування з урахуванням ступеня активності.

3. Ревматоїдний артрит. Етіологія. Класифікація. Клінічна картина з урахуванням активності патологічного процесу, стадії захворювання, системних проявів.

4. Критерії діагностики ревматоїдного артриту, значення дослідження синовіальної рідини. Диференціальний діагноз ревматоїдного та ревматичного та подагричного артриту. Ускладнення.

5. Сучасні технології лікування ревматоїдногно артриту. Базисна терапія. Тактика лікування глюкокортикостероїдами і НПЗП.

6. Системний червоний вовчак. Визначення. Етіологічні фактори і патогенез. Класифікація. Клінічні прояви залежно від ураження органів і систем, активності хвороби. Значення лабораторних, імунологічних та інструментальних методів дослідження.

7. Діагностичні критерії системного червоного вовчака. Диференціальний діагноз. Ускладнення. Принципи лікування. Пульс-терапія. Профілактика. Прогноз та працездатність.

8. Системна склеродермія. Визначення. Етіологічні чинники. Патогенез. Класифікація. Клінічна картина в залежності від ураження органів і систем.

9. Системна склеродермія. Діагностичні критерії. Диференціальний діагноз. Ускладнення. Принципи лікування.

10. Дерматоміозит. Визначення. Етіологічні чинники. Патогенез. Класифікація. Клінічна картина в залежності від ураження органів і систем.

11. Геморагічний васкуліт. Визначення. Етіологія. Патогенез. Клінічні прояви. Критерії діагностики.

12. Геморагічний васкуліт. Диференціальний діагноз. Лікування. Профілактика. Прогноз та працездатність.

13. Вузликовий поліартеріїт. Визначення. Етіологія. Патогенез. Клінічні прояви. Критерії діагностики.

14. Вузликовий поліартеріїт. Діагностика. Диференціальний діагноз. Лікування. Профілактика. Прогноз та працездатність.

15. Остеоартроз. Визначення. Етіологія і патогенез. Класифікація. Клінічна картина в залежності від переважної локалізації уражень.

16. Остеоартроз. Діагностика. Диференціальний діагноз. Медикаментозне та не медикаментозне лікування. Первинна та вторинна профілактика. Прогноз та працездатність.

17. Анкілозуючий спонділоартрит. Визначення. Етіологічні чинники. Патогенез. Класифікація. Клінічна картина. Значення інструментальних та лабораторних методів.

18. Анкілозуючий спонділоартрит. Критерії діагностики. Диференціальний діагноз. Лікування. Профілактика. Прогноз та працездатність

19. Реактивні артропатії (реактивні артрити). Визначення. Етіологія. Патогенез. Класифікація. Клінічні прояви реактивних артритів різної етіології.

20. Синдром Рейтера. Клініка. Значення лабораторних та інструментальних методів діагностики. Диференціальний діагноз.

21. Лікування реактивних артропатій (реактивних артритів). Первинна та вторинна профілактика. Прогноз та працездатність.

22. Подагра. Етіологія. Патогенез. Класифікація, особливості суглобового синдрому та уражень внутрішніх органів

23. Подагра. Критерії діагнозу. Диференціальний діагноз. Ускладнення.

24. Подагра. Принципи диференційованого лікування. Профілактика. прогноз і працездатність. Невідкладна терапія при подагричному нападі.

25. Загальні принципи лікування гломерулонефриту з урахуванням клінічного перебігу та морфологічного варіанту. Первинна та вторинна профілактика.


Дата добавления: 2015-09-18 | Просмотры: 395 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)