АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ЗМІЩЕННЯ КРИШТАЛИКА

Прочитайте:
  1. А. Патологічний Q, зміщення сегмента ST вище ізолінії з позитивним Т.
  2. Класифікація засобів розміщення туристів.
  3. При яких захворюваннях у легенях виявляють тимпанічний звук та зміщення задньої межі легень назад?
  4. Розміщення спинного мозку
  5. Розподіл засіб розміщення за поселеннями різного типу.

 

Зміщення кришталика бувають природжені і набуті.

Природжені зміщення (ектопія) кришталика, як правило, су­проводжуються змінами кістково-м'язової системи. Для таких хворих характерні високий ріст, довгі кінцівки, розхитаність суглобів. Це спадкові захворювання, які відомі під назвою Марфана і Марчезані.

Клініка: хворі у разі ектопії кришталика скаржаться на поганий зір. Під час обстеження передня камера поглиблена, видно трем­тіння райдужки (іридодонез). Після закрапування мідріатиків по краю розширеної зіниці можна побачити екватор зміщеного кришталика. З віком ектопія кришталика прогресує, може на­стати підвивих і навіть вивих кришталика в передню камеру або склисте тіло. Вивих кришталика в передню камеру призводить до гострого нападу глаукоми.

Набуті зміщення (дислокація) кришталика виникають після контузії оч­ного яблука. Як правило, одночасно розвивається і помутніння кришталика (катаракта).

Клініка: хворий скаржиться на значне зниження гостроти зору. У разі значного зміщення прозорого кришталика може виникнути двоїння. Так само, як і за умови вроджених дислокацій, спо­стерігається поглиблення передньої камери, іридодонез. За на­явності широкої зіниці можна побачити екватор кришталика.

У разі важкої травми може настати вивих кришталика у пе­редню камеру або склисте тіло. Вивих кришталика у склисте тіло може призвести до вторинної глаукоми, а вивих криштали­ка в передню камеру викликає гострий напад глаукоми.

Лікування вроджених і набутих зміщень крашталика однако­ве. За умови значного зниження зору, а також у разі вторинної глаукоми внаслідок вивиху кришталика виконують операцію — інтракапсулярну екстракцію кришталика.


Дата добавления: 2015-09-18 | Просмотры: 539 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)