АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ЕЛЕКТРИЧНИХ КІЛ З ВИДІЛЕНИМИ ГІЛКАМИ

Прочитайте:
  1. ДОСЛІДЖЕННЯ ОДНОКОНТУРНИХ І НЕРОЗГАЛУЖЕНИХ ЛІНІЙНИХ ЕЛЕКТРИЧНИХ КІЛ
  2. ДОСЛІДЖЕННЯ ПАСИВНИХ ЕЛЕМЕНТІВ ЕЛЕКТРИЧНИХ КІЛ

Мета роботи: ЭКСПЕРИМЕНТАЛЬНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ ОСНОВНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ ЛІНІЙНИХ ЭЛЕКТРИЧНИХ КІЛ В РЕЖИМАХ ЕКВІВАЛЕНТНОГО ДЖЕРЕЛА ТА ОБЕРНЕНОСТІ

 

  1. ПІДГОТОВКА ДО ВИКОНАННЯ РОБОТИ.

1.2. Вивчити матеріали §4.2 підручника [1] або по іншим підручниках відповідні розділи про основні теореми теорії кола.

1.3. Вивчити опис даної роботи, склад лабораторного робочого місця та інструкції з експлуатації приладів, що входять у нього.

1.4. Заготовити необхідні таблиці та діаграми для результатів вимірів.

1.5. Виконати необхідні попередні розрахунки.

1.6. Відповісти на питання самоперевірки готовності до проведення лабораторної роботи.

 

 

  1. КОРОТКІ ТЕОРЕТИЧНІ ВІДОМОСТІ.

Властивості лінійних електричних кіл ґрунтуються на принципі накладення. Сутність цього принципу полягає в наступному: реакція лінійного електричного кола на довільний зовнішній вплив, що представляє собою лінійну комбінацію більш простих впливів, дорівнює лінійної комбінації реакцій, викликаних кожним з цих простих впливів окремо.

До основних теорем теорії кіл відносять: теорему взаємності (оборотності), теорему компенсації, теорему про еквівалентне джерело, теорему Телледжена (баланс потужностей), теорему про перенос джерел.

Відповідно до теореми взаємності контурний струм к- го контуру кола, викликаний дією єдиного незалежного джерела напруги, що поміщений в т -й контур, дорівнює контурному струмові т- го контуру, викликаному дією того ж джерела напруги, перенесеного з т- го контуру в к -й.

Теорема компенсації полягає в наступному: струми і напруги довільного електричного ланцюга не зміняться, якщо будь-яку галузь цього ланцюга замінити або ідеальним джерелом напруги, е.д.с. якого дорівнює напрузі даної галузі і спрямована протилежно цій напрузі, або ідеальним джерелом струму, струм якого дорівнює току розглянутої галузі і збігається з ним по напрямку.

Відповідно до теореми про еквівалентне джерело струм довільної гілки лінійного електричного кола не зміниться, якщо автономний двополюсник, до якого підключена дана гілка, замінити еквівалентним лініаризованим джерелом енергії, що може бути представлений послідовною або паралельною схемою заміщення. Е.д.с. ідеального джерела напруги в послідовній схемі заміщення дорівнює напрузі холостому ходу автономного двополюсника, струм ідеального джерела струму в паралельній схемі заміщення дорівнює току короткого замикання автономного двополюсника, а внутрішній опір та внутрішня провідність еквівалентного джерела рівні відповідно комплексному вхідному опорові та комплексній вхідній провідності автономного двополюсника.

Для погоджених напрямків та струмів гілок теорема Телледжена говорить: сума добутків напруг та струмів усіх гілок кола, що задовольняє законам Киргофа, дорівнює нулеві.

З теореми Телледжена випливає ряд наслідків, найважливішим з яких є баланс потужностей: сума потужностей, що віддаються незалежними джерелами, дорівнює сумі потужностей, споживаних іншими гілками електричного кола.

Теореми теорії кіл та їхнього наслідку використовують для спрощення аналізу електричних кіл, особливо для випадків аналізу струму та напруги однієї або декількох гілок цих кіл.

 


Дата добавления: 2015-09-18 | Просмотры: 427 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)