АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ТОРТ «ВЕСЕЛА СВИНКА»

ü ПОТРІБНО

ü Для крему: масло - 200 г, цукор (дрібного помелу) - 120-150 г, вершки - 200 г, кава - 2 ст. л., горіхи мелені - 25 г, лікер за бажанням - 2 ст. л., абрикосовий мармелад - 3 ст. л.

ü Інгредієнти для коржів: масло (маргарин) - 175 г, цукор (краще коричневий) - 175 г, мука - 175 г, розпушувач тіста - 2 ч. л., кава розчинна - 1 ч. л., яйця - 3 шт., горіхи (мигдаль, фундук, грецькі, фісташки) - 75 г.

ü Розраховано на 8 порцій.

ü ПРИГОТУВАННЯ

ü Розм’якшене масло або маргарин збити з цукром на пухку масу, по одному добавляти яйця та добре збивати, до однорідної маси. Просіяну муку змішати з порошком для печива (у мене мука з розпушувачем, вже готова), і порційно добавляти в яєчно-масляну масу, добре вимішуючи, вкінці добавити порізані горіхи та каву (можна зварити натуральну або взяти розчинну, залишивши попередньо кип’ятком), вимішати.

ü Масу вилити в тортівницю простелену кулінарним папером і пекти при 160℃ 45-60 хв. (в залежності від духовки). Готовність провірити дерев’яною скіпкою. Готовий бісквіт трохи охолодити в тортівниці і тоді вибрати на решітку, до повного охолодження. розрізати на 3 частини.

ü Іноді можна випікати в 3 однакових тортівницях, розділивши тісто порівну між ними, так час випікання скорочується, і потім не треба перейматись розрізанням бісквіту. Для крему вершки збити з цукром, половиною порції, хоча пробуйте на ваш смак, наскільки ви любите солодкий крем, додати мелені горіхи.

ü Масло збити з рештою цукру добавивши лікер та розчинену каву. Нижній корж змазати абрикосовим мармеладом, зверху накрити другим коржем, його змазати вершковим кремом (можна ще викласти половинки консервованих абрикосів, добре відцідивши від рідини) і зверху третій корж, який, як і боки торта, змазати масляним кремом.

ü Я робила в такій послідовності, спеціально під мастику, щоб " за герметизувати масляним кремом сметанковий, а то мастика б просто " поплила". Зверху я прикрасила мастикою. А ви прикрашайте як підкаже ваша фантазія. Торт смакує краще, якщо добре просочиться (через ніч в холодильнику).

Робила я цей торт на день народження свекрухи, так як вона дуже любить все що пов'язано з хрюшками (колекціонує свинок, у вигляді кераміки, порцеляни, посуду, фігурок, кухонних аксесуарів). Торт вдався дуже смачний, хоча, як я писала в попередніх рецептах, мастика то не на мій смак

Подруга моєї свекрухи коли побачила цей торт, і скуштувала, то загорілась бажанням, що на день народження своєї внучки хоче копію того торта довелось мені пекти ще один такий самий тортик, от я і вирішила виставити рецепт на Кукорамі. (торт смакує дуже добре і без мастики).

Сайт. Cookorama.net


Дата добавления: 2015-09-18 | Просмотры: 296 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)