АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Переступень білий – Brionia alba

Прочитайте:
  1. Буркун білий Melilotus albus Dess.
  2. Очі - колір склер – білий, та коюктиви - блідо–рожевий, без крововиливів, реакція на світло та конвергенція - в нормі .

Родина гарбузові – Cucurbitaceae.

Багаторічна трав’яниста однодомна ліана з товстими м’ясистими ріпоподібно-потовщеним коренем завтовшки до 50-70 см. і діаметром 3-4 см., ззовні жовтуватий. Усередині білий. Стебла численні, лазячі зі спірально-закрученими вусиками завдовжки 3-5 см. Листки чергові, черешкові, міцеподібні, п’яти-семилопатеві із серцеподібною основою, велико зубчасті. Квіти одностатеві (рослина однорічна), правильні в пазушних суцвіттях тичинкові зібрані в китиці, моточкові – в щітки. Віночок зроснопелюстковий, жовтувато-білий, з п’ятироздільним розправленим відгином. Плід соковитий, ягодоподібний, кулястий чорний.

Поширення: По всій території України.

Заготівля: Корені від двох-, трирічних рослин до цвітіння (квітень-травень) або восени. Рослина отруйна.

Хімічний склад: Триперпеноїди, алкалоїди, ефірну олію, холін, ліпіди, стероїди, флавоноїди, кумарини, полісахариди.

Біологічна дія та застосування: Лоштак (таблетки) вживають як тонізуючий, радіозахисний, імуномоделюючий засіб. Настойка із свіжих коренів має болетамувальні і місцево подразнюючі властивості, входить до препарату акофіт, яким лікують радикуліт, ревматизм, неврити.

 

 

Корені живокосту лікарського – Radices Symphyti.

Живокіст лікарський – Symphytum officinale.


Дата добавления: 2015-09-03 | Просмотры: 398 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)