АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

В К А З І В К А

МІНІСТЕРСТВО ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ

УПРАВЛІННЯ МІНІСТЕРСТВА ВНУТРІШНІХ СПРАВ

УКРАЇНИ В ЖИТОМИРСЬКІЙ ОБЛАСТІ

 

 

В К А З І В К А

 

 

13.02.2009 м. Житомир № 63

 

 

Про відпрацюваня ринку обігу

алкогольної продукції з метою

виявлення фальсифікату

 

 

Як свідчать результати аналізу, криміногенна ситуація на ринку спирту й алкогольних напоїв погіршилася, що свідчить про активізацію діяльності злочинних угруповань, у сфері контролю яких перебувають лікеро-горілчані заводи. Ними переважно використовується схема маркування алкогольних напоїв акцизною маркою старого зразка, що була прихована від інвентаризації в серпні 2008 року шляхом складання фіктивних актів про знищення, або ж схема нанесення на фальсифікований алкоголь підроблених марок, ввезених із-за кордону.

З метою виявлення злочинів у сфері виробництва та обігу спирту й алкогольних напоїв, перекриття незаконних каналів переміщення фальсифікованої продукції на території області

 

ВИМАГАЮ:

1. Начальникам УДСБЕЗ (Савченко І.В.), УКР (Ертус С.В.), УГБ (Лебідь Ю.М.), УДАІ (Недільський В.В.), МРВ УМВС України в Житомирській області:

1.1. Проаналізувати наявну оперативну та іншу інформацію стосовно зловживань посадовими особами на спиртових заводах і лікеро-горілчаних підприємствах, виробництва і відпуску спирту, закупівлі сировини, злочинні схеми обігу спирту і алкогольної продукції конкретних підприємств відносно виділення і обігу акцизних марок, у т.ч. фальсифікованих, причетності посадових осіб ДПА й інших контролюючих органів, які необхідно відпрацювати. На підставі здійсненого аналізу скласти детальні плани з відпрацювання об’єктів вказаної газузі.

1.2. Із числа працівників служб ДСБЕЗ, КР, ГБ, ДАІ, створити робочі групи на місцях. Провести за напрямками діяльності цільове відпрацювання ринку обігу алкогольної продукції з метою виявлення фальсифікату згідно з робочими заходами.

1.3. До 16.02.2009 в УДСБЕЗ УМВС України в Житомирській області надати довідки-меморандуми з детальною характеристикою спиртових заводів, лікеро-горілчаних підприємств та інших споживачів спирту, а також підприємств, які реалізують підакцизні товари, що знаходяться на території оперативного обслуговування, та наявною інформацію із вказаних питань.

1.4. Ужити заходів з виявлення на підприємствах торгівлі (у тому числі тих, які здійснюють оптову реалізацію алкогольних напоїв, надають послуги з громадського харчування тощо), у місцях зберігання, накопичення та перевантаження зазначеної продукції (бази, склади, сховища тощо) і притягнення до відповідальності осіб, причетних до виготовлення фальсифікованої алкогольної продукції у підпільних цехах, транспортування та реалізації її споживачам у роздрібній мережі.

1.5. При проведенні заходів особливу увагу звернути на продукцію виробників, щодо яких протягом 2007-2009 років встановлювалися факти реалізації фальсифікованої алкогольної продукції з підробленою маркою акцизного збору. Зокрема, за наявною інформацією, це: горілка „ПШЕНИЧНА” виробництва ТОВ „Кристал ДОН” (Донецька область), горілка „ПШЕНИЧНА” виробництва ТОВ „Олександрія БЛІГ” (Кіровоградська область), горілка „СПЕЦНАЗ КЛАСИЧНИЙ”, „СПЕЦНАЗ ОСОБЛИВИЙ”, „КИЇВ ОЛЕКСАНДРІВСЬКИЙ, „КИЇВ НОВИЙ” виробництва ТОВ НВП „Гетьман” (Львівська область), горілка „ТРОФЕЙ ГВАРДІЙСЬКИЙ”, „ТОРФЕЙ ЧЕМПІОН”, „СПРАВЖНЯ ЕЛІТАРНА”, „СПРАВЖНЯ УКРАЇНСЬКА” виробництва ТОВ „Ровес” (Рівненська область), горілка „ПШЕНИЧНА”, „ЗЛАТОГОР”, „ГРАФСЬКА”, „ХЛІБНА”, „ЧИСТА СЛЬОЗА” виробництва Золотонішського ЛГЗ „Златогор” (Черкаська область).

1.6. Ужити заходів щодо викриття діяльності підпільних цехів, зупинення реалізації та збереження підробної продукції, встановлення каналів її надходження до реалізатора, осіб, причетних до збуту фальсифікованої горілки.

1.7. Відібрати зразки алкогольних напоїв, які марковані акцизною маркою старого зразка, для проведення їх дослідження та подальшого аналізу щодо надходження.

1.8. Отримати в РУД САТ ДПА України в Житомирській області інформацію стосовно того, чи знищувались марки акцизного збору старого зразка.

1.9. За зібраними в установленому порядку матеріалами вирішити питання про порушення кримінальних справ.

1.10. Забезпечити належне оперативне супроводження розслідування та розгляду в судах кримінальних справ за злочинами, учиненими в цій сфері.

1.11. Проаналізувати за викритими фактами правопорушення протягом 2007-2009 років, фальсифікована алкогольна продукція яких торгівельних марок та виробників з підробленою маркою акцизного збору реалізується в регіоні.

1.12. Про результати роботи та вжиті заходи доповідати щовівторка в УДСБЕЗ УМВС області довідкою з наведенням усіх, без винятку, викритих злочинів, за якими порушено кримінальні справи, із зазначенням фабули, суми встановлених збитків, стану розслідування, що стосується пункту 1.11. – до 17.02.2009 (вказати кількість вилученого, вартість, виробника, торгівельну марку, а також яке прийняте процесуальне рішення, у тому числі, в разі наявності вироки суду).

2. Контроль за виконанням вказівки покласти на УДСБЕЗ (Савченко І.В.), УКР (Ертус С.В.), УГБ (Лебідь Ю.М.), УДАІ (Недільський В.В.) УМВС України в Житомирській області.

Попереджаю про персональну відповідальність за повноту та своєчасність виконання даної вказівки.

3. Вказівку надіслати за належністю.

 

 

Начальник


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 302 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)