АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Де-нол (De-Nol)

Прочитайте:
  1. ДЕ-НОЛ (De-Nol)

Форма випуску: таблетки 0,12 г.

Механізм дії: створює захисну плівку для виразки, сприяє процесам слизоутворення, загоювання, стимулює синтез простагландинів в слизової оболонки шлунка; викликає антацидну, цитопротекторну дію, впливає на Helicobacter pylori. Призначають по 1-2 таблетки 4 рази на день – за годину до їди та на ніч.

Застосування: для лікування виразкової хвороби шлунка і дванадцятипалої кишки, в тому числі при гастродуоденальних виразках, асоційованих з Helicobacter pylori.

Побічні ефекти: фарбування калових мас у чорний колір, нудота, блювання.

Протипоказання: важка ниркова недостатність, вагітність, лактація.

- препарати простагландинівмізопростол (сайтотек) – володіє анти-секреторною і цитопротекторною дією, застосовується для попередження ульцерогенної дії НПЗП.

- препарати алюмінію: сукральфат (вентер, ульгастран) – містить алюмінію гідроксид, виявляє антацидну, адсорбуючу, обволікаючу, цитопро-текторну дію, пригнічує секрецію пепсину, призначають при виразковій хворобі і гіперацидних гастритах; алюгастрин – містить карбонат алюмінію, виявляє антацидну, в’яжучу, обволікаючу, цитопротекторну дію, призначають при виразковій хворобі;

 

- репаранти

Препарати впливають на репаративні процеси в травному каналі, поліпшують метаболізм у стінці шлунка, прискорюють процеси загоювання виразки, їх дія спрямована на підвищення стійкості тканин до ферментів та соляної кислоти, запобігання розвитку некротичних змін, посилення процесів репарації (відновлення) в шлунку. Застосовують для лікування виразкової хвороби шлунка і дванадцятипалої кишки, після досягнення ремісії, у випадках, коли інші противиразкові препарати не дають лікувального ефекту. До репарантів відносять анаболіки, біостимулятори, вітамінні препарати: прополіс, апілак, оротат К, солкосерил, метилурацил, пентоксил, екстракт алое, сок каланхоє неробол, ретаболіл, оксиферискорбон, вітамін «U», олія обліпихи, шипшини тощо.

Також в комплексній терапії гіперацидних гастритів і виразкової хвороби, при симптоматичних виразках шлунка можна застосовувати неселективні М-холіноблокатори – атропін, платифілін, метацин, спазмолітин, бускопан, препарати беладони – белалгін, беластезин, бесалол; гангліоблокатори – бензогексоній, пірилен, димеколін, камфорній; міотропні спазмолітики – но-шпа, дибазол, папаверин; блокатори серотонінових і дофамінових рецепторів – церукал (метоклопрамід), сульпірид; препарати із рослин - чистотілу, деревію, ромашки, звіробою, солодцю голого, копитняку; препарати антигелікобактеріальної терапії – метронідазол, амоксицилін, тетрациклін, кларитроміцин тощо.

 


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 369 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)